home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Arad megye ünnepe
2022.05.14.
LXXVII. évf. 19. szám
Arad megye ünnepe

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Branko Ćurčić, a tartományi kormány alelnöke Aradra látogatott, Arad megye fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

Az aradi múzeumban mondott beszédében Pásztor István kifejtette, Vajdaság és Arad megye eredményes partneri kapcsolatokat ápol, tartományi szinten pedig a szerb, a román és a magyar nép együttműködésének a megszilárdításán dolgoznak, mert a történelem arra tanított minket, hogy ez az egyetlen helyes út.    

Az ünnepi eseményen a város Kultúrpalotájában működő Arad Megyei Múzeum felújított kiállítótermében ötven év után ismét megtekinthették a látogatók Feszty Árpád festőművész Krisztus temetése című triptichonját. Hatéves munka eredményeként, a festmény és a kiállítóterem restaurálása után újra közszemlére tették a 15 méter hosszú és 4 méter magas, három darabból álló vallásos tematikájú festményt, több tucat magyar műkinccsel együtt.

A rendezvény része volt egy gazdasági tematikájú konferencia is, melyen Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is beszámolót tartott. Kifejtette, hogy Vajdaság Autonóm Tartomány és Arad megye hasonló problémákkal kerül szembe. Csak erős gazdasági, politikai és kulturális együttműködéssel találhatunk válaszokat a minket foglalkoztató kérdésekre. Például arra, hogyan tartsuk otthon a fiatalokat ezeken a területeken, és hogyan kerülhetnének be ezek a régiók a történések és a döntéshozatal középpontjába. Az együttműködésre megvannak az intézményes keretek, amelyeket minél inkább fel kell használni – olvasható többek között a Tartományi Képviselőház szakszolgálata által kiadott közleményben.

A rendezvényen jelen volt Kelemen Hunor, a román kormány miniszterelnök-helyettese is.  

Öröm volt Kelemen Hunorral együtt mindezt megélni és ünnepelni. Köszönöm Cionca Iustin megyei elnök meghívását! Megerősítettük barátságunkat, valamint Arad megye és Vajdaság együttműködését! – írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Pásztor István.

Fotók forrása: Tartományi Képviselőház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..