home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
ArTRIUM 2023 – a Bartók Rádió tavaszi kortárszenei koncertsorozata a Vigadóban
MTVA
2023.04.05.
LXXVIII. évf. 14. szám
ArTRIUM 2023 – a Bartók Rádió tavaszi kortárszenei koncertsorozata a Vigadóban

Budapest kultikus rendezvényhelyszíne, a Pesti Vigadó ad otthont a Bartók Rádió több évtizedes hagyományú kortárszenei sorozata első koncertjének.

Április 6-án veszi kezdetét a Bartók Rádió tavaszi kortárszenei koncertsorozata, az ArTRIUM. Idén a Vigadó Dísztermében rendezik meg a 80-as évek elején Hangversenyciklus századunk zenéjéből néven indult hangversenysorozat első tavaszi koncertjét. Ősbemutatók, magyarországi előadások mellett a kortárs zene kiemelkedő kompozíciói szólalnak meg, hazai és külföldi szerzők alkotásai egyaránt hallgathatók lesznek egész áprilisban.


Fotó forrása:mediaklikk.hu

 A hangversenyeknek minden alkalommal a Magyar Rádió Márványterme adott otthont, az utóbbi években azonban olyan nívós külső helyszínek kapcsolódtak be a programsorozatba mint a Pesti Vigadó, a debreceni Bartók Terem, a nyíregyházi Kodály terem, a Budapest Music Center, az ELTE Aula Magna terme és a Bartók Béla Unitárius Egyházközség Temploma. A programsorozatban mindig helyt kap egy zenekari est, amelyen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara közreműködik, és a fesztivál rendszeres szereplője a Magyar Rádió Énekkara is. Mindemellett a hazai előadóművészet kiemelkedő együttesei, szólistái lépnek fel.

 A 2023-as évadban több mint 50 szerző 60-nál is több kompozíciója, szimfonikus művek, szóló zongorakompozíciók, férfikari alkotások örvendeztetik meg a közönséget. Ezenkívül Petőfi Sándor verseire írt dalok, egy a Ligeti 100 hazai programsorozathoz kapcsolódó kamarazenekari hangverseny is szerepel a repertoárban.

 Az április 6-i hangversenyen a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zeneoktató, érdemes művész, a 80 éves Dubrovay László köszöntésével indul a program. A gratuláció után a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével, Kovács László vezényletével kezdetét veszi a 2023-as évad. A Bartók Rádió a teljes koncertet élőben közvetíti.

 ArTRIUM 2023 első koncertje április 6-án a Vigadó Dísztermében és élőben a Bartók Rádión 19:30-tól!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..