home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Anyanyelvi megmérettetés — körzeti szinten
Martinek Imre
2022.04.02.
LXXVII. évf. 13. szám
Anyanyelvi megmérettetés — körzeti szinten

Négy dél-bánsági szórvány- és szigettelepülés diákjai vettek részt április 1-jén az újvidéki Bölcsésztudományi Kar Magyar Nyelv és Irodalom Tanszéke, valamint a szerbiai oktatási minisztérium által szervezett magyar nyelvi és nyelvhelyességi verseny körzeti rangadóján. A helyszín a torontálvásárhelyi tanintézmény volt.

A diákokat Joó Gyülvész Margit (Székelykeve), Živojnov Tamara (Ürményháza), Borbandi Varga Lídia (Hertelendyfalva) és Marković Elvira (Torontálvásárhely) magyar szakos tanárok készítették fel.

Ami pedig a versenyzői jegyzőkönyvek által is jegyzett tizenhat fős összlétszámot illeti... egyelőre még igenis van okunk bizakodásra! Hét esztendővel ezelőtt (2014 áprilisában) ugyanis pont ugyanennyien álltak rajtvonalhoz. Ezen a tájon.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..