home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Anyanyelvi megméredzkedés
Martinek Imre
2021.04.26.
LXXVI. évf. 16. szám
Anyanyelvi megméredzkedés

Körzeti rendfokozatú, általános iskolai anyanyelvi verseny helyszíne volt ez év április 24-én a torontálvásárhelyi Moša Pijade-tanintézmény.

Az Újvidéki Egyetem Bölcsésztudományi Kara Magyar Tanszékének szervezésében zajló verseny dél-bánáti régiójában három település (Székelykeve, Ürményháza és Torontálvásárhely) összesen hat nyolcadikos tanulója mérte össze lexikális tudását, nyelvi- és nyelvhelyességi pallérozottságát. A felkészítést — a fent már hozott résztvevői sorrendet követve — Joó Gyülvész Margit, Živojnov Tamara és Marković Elvira magyar szakos tanárok vállalták. 

A május 29-ére tervezett köztársasági döntőbe való (elméleti) bejutáshoz szükséges pontszámot Lálity Balázs Levente és Győri Lívia torontálvásárhelyi diákoknak sikerült teljesíteniük.

Versenyzők és felkészítők — Torontálvásárhely, 2021

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..