home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Anyák napja
Koncz Erzsébet
2012.05.16.
LXVII. évf. 20. szám
Anyák napja

Hetedik alkalommal szerveztek képzőművészeti és szavalóversenyt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben anyák napja alkalmából.Az óvodások 140 pályaművet készítettek. Az alkotásokat a kultúrkör Szivárvány festőcsoportjának tagjai bírálták el, és 15 egyenrangú díjat osztottak ki, valamint 3 csop...

Hetedik alkalommal szerveztek képzőművészeti és szavalóversenyt az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben anyák napja alkalmából.
Az óvodások 140 pályaművet készítettek. Az alkotásokat a kultúrkör Szivárvány festőcsoportjának tagjai bírálták el, és 15 egyenrangú díjat osztottak ki, valamint 3 csoportmunkát is jutalmaztak.
díjazott ovisok

A díjazott ovisok: Vajda Denisz, Ördög Tímea, Brada Petra, Horvát Henrietta, Dupák Ákos, Hamar Viola, Szabó Zsaklina, Fercsik Judit, Rajsli Viola, Sárvári Szilárd, Gálik Evelin, Iktait Tajra, Simon Richárd, Stefaniga Zsanett, Gutási Karolina. A péterrévei makádi, az óbecsei alsóvárosi és a pecesori óvodások csoportmunkáját ugyancsak díjazták.
A legjobb alkotásokat kiállították a kultúrkör előcsarnokában.
A szavalóverseny nagyszámú közönség előtt zajlott le. Nemcsak a tanárok, tanítók, óvónők szurkoltak a diákoknak, hanem az anyukák és a nagymamák is, hiszen őket köszöntötték a szebbnél szebb versekkel, rajzokkal a gyerekek.
Összesen 78-an mondták el a számukra legszebb, édesanyáról szóló költeményt.
Mint minden verseny, ez is eredményhirdetéssel zárult.

z elsősök, másodikosok és harmadikosok csoportja

A 1-3. osztályosok csoportjának produkcióit Kinka Erzsébet, a Népkönyvtár megbízott igazgatónője, Sőregi Krajcsik Angéla magyartanár és Rókus Zoltán, az idei KMV szavalóversenyének győztese véleményezte, és döntésük alapján a következő eredmény született:
1. osztályosok csoportja:
1. Kákonyi Balázs
2. Gortva József
3. Deák Noémi
Különdíj: Balázs Ronald
2. osztályosok csoportja:
1. Kara Kinga
2. Varnyú Róbert
3. Gutási Ádám
Különdíj: Varga Tímea
3. osztályosok csoportja:
1. Bozsóki Nina
2. Kovács Orsolya
3. Beretka Karina
Különdíj: Szabó Beatrix

4-8. osztályosok legjobbjai

A negyedikesek és a felsősök kategóriájában harmincan versenyeztek, és Péter Lea gimnazista, több szavalóverseny díjazottja, Kancsár Izabella, az Újvidéki Egyetem Bölcsészkarának hallgatója és e sorok írója a következő döntést hozta:
4. osztályosok csoportja:
1. Kovács Emese
2. Rapcsány Sztella
3. Kazinci Csongor és Živkov-Andričin Klementina
Az 5. és 6. osztályosok csoportja:
1. Csúzdi Beatrix
2. Selymesi Virág
3. Lengyel Anna és Varga Klaudia
Különdíj: Fogarasi Ervin
A 7. és 8. osztályosok csoportja:
1. Friss Viola
2. Kürti Klaudia
3. Kiss Anasztázia
Minden szavalót díszoklevéllel, a díjazottakat pedig értékes könyvjutalommal ajándékozott meg Ricz Róbert, a kultúrkör elnöke.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..