home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Anyagi támogatás az ötödik és hatodik gyermeknek
2023.07.18.
LXXVIII. évf. 28. szám
Anyagi támogatás az ötödik és hatodik gyermeknek

A szerb államfő bejelentette, Szerbia további anyagi támogatást biztosít az ötödik és hatodik gyermeket vállaló családoknak is – nyilatkozta Ana Brnabić szerb kormányfő a Pink Televíziónak. Ez nem egyszeri, hanem havi, állandó támogatás lesz, mint a második, harmadik, negyedik gyermek esetében.

Brnabić arról is beszélt, hogy a gyermekek külföldön történő kezeléseinek társfinanszírozásában előrelépés történt 2014 óta, ugyanis minden évben megemelték az erre a célra szánt költségvetést.

Nemrégiben érkezett a hír, hogy kifizeti a szerb állam Lav Teodorović kezelését, akinek a világ legdrágább gyógyszerére van szüksége. A húsz hónapos kisgyermeket gerinc eredetű izomsorvadással, vagyis SMA-val diagnosztizálták. A Zolgensmával történő terápia 2,5 millió euróba kerül.

Aleksandar Vučić azt a korábbi hírt is megerősítette, miszerint szeptembertől minden szerbiai szülészeten végeznek majd SMA-tesztet, melyre az állam 62 millió dinárt különít el. A kötelező szűrés célja az új esetek mielőbbi felismerése, és a korai stádiumhoz szükséges terápia biztosítása.

Forrás: Pannon RTV

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..