home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Antalfalvi októberi fesztivál
Martinek Imre
2007.10.24.
LXII. évf. 43. szám
Antalfalvi októberi fesztivál

A torontálvásárhelyi magyar tánccsoportOktóber 5-én kezdődött és 30-án zárul az Antalfalvi október elnevezésű sport-, művelődési és zenei rendezvénysorozat, amelynek keretében minden korosztály megtalálhatja a maga érdeklődésének megfelelő témakört. Tábortűz-gyújtással emlékeztek meg a cserk...

A torontálvásárhelyi magyar tánccsoport

Október 5-én kezdődött és 30-án zárul az Antalfalvi október elnevezésű sport-, művelődési és zenei rendezvénysorozat, amelynek keretében minden korosztály megtalálhatja a maga érdeklődésének megfelelő témakört. Tábortűz-gyújtással emlékeztek meg a cserkészmozgalom centenáriumáról, kézimunkázók és naiv festők munkáiból nyílt kiállítás, és a település szennyvízelvezető hálózatának a kiépítése körüli munkálatokról is elhangzott néhány gondolat. A mesterlövészek agyaggalambokra lődöztek, a bográcsokban halászlé főtt, Antalfalva, Újsándorfalva és Erzsébetlak fociveteránjai a Slavija pályáján rúgtak labdába az egymás közötti erőpróbán. Az antalfalvi község turisztikai szervezetének a patronálásával pedig az antalfalvi, a kölpényi, a botosi, a szabadkai, a nagylajosfalvi, az újozorai, a cserépfalvi és a hertelendyfalvi kézművesek és kézimunkacsoportok köszöntek rá gazdag standjukról a központban járókra-kelőkre.
A szabadtéri nagyszínpadot október 6-án az Atomsko sklonište rockegyüttes vette igénybe, majd az egy nappal későbbi ,,durindó”-n (Kovačická záhradka) az aranđelovaci Šamot, a cserépaljai Sveti Sava, a belgrádi Lazar Hrebeljanović, a pancsovai Petőfi Sándor, az antalfalvi V širom poli hruška művelődési egyesületek, illetve a Krajan vajdasági szlovák művészeti együttes mutatkozott be tartalmas népitánc-koreográfiákkal. A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthont a Đorđe Nađ népitánc-oktató vezette szerb és magyar tánccsoport képviselte. Az első hétvége eseménye az erzsébetlaki Bell Ami együttes fellépése zárult.
A rendezvénysorozat hátralevő részében sor kerül még néhány irodalmi találkozóra, gyermek-táncdalfesztiválra, bablevesfőző versenyre, illetve a helybeli gimnázium fennállásának negyedik évtizede alkalmából készített ünnepi műsorra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..