Antalfalvi októberi fesztivál

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Antalfalvi októberi fesztivál

A torontálvásárhelyi magyar tánccsoportOktóber 5-én kezdődött és 30-án zárul az Antalfalvi október elnevezésű sport-, művelődési és zenei rendezvénysorozat, amelynek keretében minden korosztály megtalálhatja a maga érdeklődésének megfelelő témakört. Tábortűz-gyújtással emlékeztek meg a cserk...

A torontálvásárhelyi magyar tánccsoport

Október 5-én kezdődött és 30-án zárul az Antalfalvi október elnevezésű sport-, művelődési és zenei rendezvénysorozat, amelynek keretében minden korosztály megtalálhatja a maga érdeklődésének megfelelő témakört. Tábortűz-gyújtással emlékeztek meg a cserkészmozgalom centenáriumáról, kézimunkázók és naiv festők munkáiból nyílt kiállítás, és a település szennyvízelvezető hálózatának a kiépítése körüli munkálatokról is elhangzott néhány gondolat. A mesterlövészek agyaggalambokra lődöztek, a bográcsokban halászlé főtt, Antalfalva, Újsándorfalva és Erzsébetlak fociveteránjai a Slavija pályáján rúgtak labdába az egymás közötti erőpróbán. Az antalfalvi község turisztikai szervezetének a patronálásával pedig az antalfalvi, a kölpényi, a botosi, a szabadkai, a nagylajosfalvi, az újozorai, a cserépfalvi és a hertelendyfalvi kézművesek és kézimunkacsoportok köszöntek rá gazdag standjukról a központban járókra-kelőkre.
A szabadtéri nagyszínpadot október 6-án az Atomsko sklonište rockegyüttes vette igénybe, majd az egy nappal későbbi ,,durindó”-n (Kovačická záhradka) az aranđelovaci Šamot, a cserépaljai Sveti Sava, a belgrádi Lazar Hrebeljanović, a pancsovai Petőfi Sándor, az antalfalvi V širom poli hruška művelődési egyesületek, illetve a Krajan vajdasági szlovák művészeti együttes mutatkozott be tartalmas népitánc-koreográfiákkal. A torontálvásárhelyi József Attila Művelődési Otthont a Đorđe Nađ népitánc-oktató vezette szerb és magyar tánccsoport képviselte. Az első hétvége eseménye az erzsébetlaki Bell Ami együttes fellépése zárult.
A rendezvénysorozat hátralevő részében sor kerül még néhány irodalmi találkozóra, gyermek-táncdalfesztiválra, bablevesfőző versenyre, illetve a helybeli gimnázium fennállásának negyedik évtizede alkalmából készített ünnepi műsorra.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Antalfalvi októberi fesztivál
Fesztivál
  • Gömöri Eszter
  • 2016.09.16.
  • LXXI. évfolyam 37. szám
Facebook

Támogatóink