home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Anna-napok
Talpai Lóránt
2021.08.06.
LXXVI. évf. 31. szám
Anna-napok

Egy hétig tartott Kishegyesen a színes programsorozat

Kishegyes újratelepítésének 252. évfordulója kapcsán szervezték meg a hagyományos Anna-napok rendezvénysorozatot. Az érdeklődők egy héten át különféle színes programokat tekinthettek meg, és az esemény zárásaként a templombúcsún találkozhattak mindazok, akik a faluban élnek, illetve akik távolabbra költöztek. A búcsú napján akik csak tehették, hazatértek, hogy együtt ünnepeljenek a rokonaikkal, barátaikkal.


Ünnepi szentmise

Az idei ünnepi hét egy kiállítással kezdődött, mely egészen az ’50-es évekig röpítette vissza a közönséget. Az Azok az ötvenes évek című összeállítás a Kishegyesi Értéktár Egyesület és dr. Szőke Anna szervezésében valósult meg. A kiállítást követő Anna-napi istentisztelet az ünnepi hét egyik legfontosabb eseménye, melyet a Szent Anna-templomban tartottak meg.

Az idén két lovasesemény is tarkította a programsorozatot: az Endukas Lovasklub Szabadság című karusszelbemutatója és a hagyományos lovasfelvonulás, illetve a hagyományőrző tűzoltó-bemutató. Az utóbbit szintén az Endukas klub szervezte a Maronka Károly Önkéntes Tűzoltó Testülettel karöltve.


Lovasbemutató

A színházteremben a Cselefendi néptáncegyüttes és a Fokos zenekar közös műsorát — Mátyás Király aranyszőrű báránya — tekinthette meg a szép számú közönség. Az Ady Endre Kísérleti Általános iskolában pedig A mi iskolánk — 250 év története című kötetet mutatták be.

Ezenkívül az Anna-napok keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők Virág Gábor Kistérségi krónikás című könyvével, valamint ellátogathattak A muskátli, a Vajdaság virágai című zenés dokumentumfilm vetítésére és a Topolya—Kishegyes öregfiúk-kézilabdatalálkozóra.

Az ünnepi hetet különféle zenés rendezvények és koncertek tették hangulatossá, a többi közt a Szabadkai Fúvószenekar fellépése is. Az idén is, csakúgy mint az utóbbi esztendőkben, az Anna-napok látványos lovasfelvonulással, vasárnapi ünnepi szentmisével, komolyzenei koncerttel, továbbá a 25 éves Rizgetős táncegyüttes jubileumi műsorával és falubúcsúval zárult.


A kiállítás részlete


A Rizgetős táncegyüttes műsora


Tűzoltó-bemutató

Falubúcsú

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..