Angyali szózat Zentán

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Angyali szózat Zentán

Nagy érdeklődésre tartott számot a zentai Emlékiskola 6. b és 6. c osztályának Angyali szózat című ünnepi karácsonyi műsora, melyet a Művelődési Házban szerveztek meg az Emlékiskola és a Pro Cultura Polgári Egyesület társszervezésében advent utolsó hetében. A karácsonyi összeállításban mint...

Nagy érdeklődésre tartott számot a zentai Emlékiskola 6. b és 6. c osztályának Angyali szózat című ünnepi karácsonyi műsora, melyet a Művelődési Házban szerveztek meg az Emlékiskola és a Pro Cultura Polgári Egyesület társszervezésében advent utolsó hetében. A karácsonyi összeállításban mintegy 40 gyermek mutatkozott be alkalmi dalokkal és versekkel a közönségnek. A színvonalas, megható karácsonyi eseményen ünnepi köszöntőt mondott Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, majd kitért az ünnep jelentőségére is:
- Advent a reményteli várakozás ideje, a szenteste pedig maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. A karácsonyi éj csodája máig melegséggel tölti el minden ember szívét. Szenteste körbeálljuk a fenyőfát, kisimulnak a gyűrött emberi arcok, felmelegednek a sötét barlang-bensők, és a gyermeki szemekben fénylik a betlehemi csillag. Ezek őrzik karácsony igazi örömét és tartalmát. Az, ami fontos és szép, ami valóságos, azt csak a tiszta emberi lelkekre lehet rábízni, amelyekben ott él az isteni szikra. Tudnunk kell azonban, hogy ha megkopnak is évközben a karácsonyi dalok, s feldíszített fenyő sem vár ránk mindennap, a karácsony üzenete egész évbe kötelez bennünket.
A műsort Kormányos Katona Gyöngyi magyartanár állította össze Rahimić Zlatko zenetanár közreműködésével.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Angyali szózat Zentán
Körkép
  • (Tha)
  • 2012.07.18.
  • LXVII. évfolyam 29. szám
Facebook

Támogatóink