home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Angyali szózat Zentán
2012.01.04.
LXVII. évf. 1. szám
Angyali szózat Zentán

Nagy érdeklődésre tartott számot a zentai Emlékiskola 6. b és 6. c osztályának Angyali szózat című ünnepi karácsonyi műsora, melyet a Művelődési Házban szerveztek meg az Emlékiskola és a Pro Cultura Polgári Egyesület társszervezésében advent utolsó hetében. A karácsonyi összeállításban mint...

Nagy érdeklődésre tartott számot a zentai Emlékiskola 6. b és 6. c osztályának Angyali szózat című ünnepi karácsonyi műsora, melyet a Művelődési Házban szerveztek meg az Emlékiskola és a Pro Cultura Polgári Egyesület társszervezésében advent utolsó hetében. A karácsonyi összeállításban mintegy 40 gyermek mutatkozott be alkalmi dalokkal és versekkel a közönségnek. A színvonalas, megható karácsonyi eseményen ünnepi köszöntőt mondott Sárosi Gabriella, a Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, majd kitért az ünnep jelentőségére is:
- Advent a reményteli várakozás ideje, a szenteste pedig maga a megvalósult és beteljesedett csoda, a Megváltó születésének napja. A karácsonyi éj csodája máig melegséggel tölti el minden ember szívét. Szenteste körbeálljuk a fenyőfát, kisimulnak a gyűrött emberi arcok, felmelegednek a sötét barlang-bensők, és a gyermeki szemekben fénylik a betlehemi csillag. Ezek őrzik karácsony igazi örömét és tartalmát. Az, ami fontos és szép, ami valóságos, azt csak a tiszta emberi lelkekre lehet rábízni, amelyekben ott él az isteni szikra. Tudnunk kell azonban, hogy ha megkopnak is évközben a karácsonyi dalok, s feldíszített fenyő sem vár ránk mindennap, a karácsony üzenete egész évbe kötelez bennünket.
A műsort Kormányos Katona Gyöngyi magyartanár állította össze Rahimić Zlatko zenetanár közreműködésével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..