home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Anglia–Belgium 0:1 (0:0)
Tóth Tibor
2018.06.29.
LXXIII. évf. 25. szám
Anglia–Belgium 0:1 (0:0)

G csoport, 3. forduló

Kalinyingrád, Kalinyingrádi Stadion, 33 973 néző, vezette: Skomina (szlovén)

Gólszerző: Januzaj az 51. percben.

Anglia: Pickford – Jones, Stones (Maguire), Cahill – Alexander-Arnold (Welbeck), Loftus-Cheek, Dier, Deplh, Rose – Rashford, Vardy.

Belgium: Courtois – Dendocker, Boyata, Vermaelen (Kompany) – T. Hazard, Fellaini, Mousa Dembélé, Chadli – Januzaj (Mertens), Batshuayi, Tielemans.

A csoportelsőség volt a tétje az összecsapásnak, ugyanakkor már a forduló előtt mindkét csapat bebiztosította a továbbjutást, így mindkét válogatott jócskán tartalékos összeállításban futott ki a pályára.

A kevés lehetőséget hozó mérkőzés egyetlen találatát Januzaj szerezte az 51. percben, miután hatalmas lövése utat talált az angol kapuba. Így Belgium szerezte meg a csoportelsőséget és a négy világbajnokot felvonultató ágon folytathatja szereplését.

A másik mérkőzésen: Panama–Tunézia 1:2.

A végső sorrend: 1. Belgium 9 (9:2), 2. Anglia 6 (8:3), 3. Tunézia 3 (5:8), 4. Panama 0 (2:11) ponttal.

А csoportból Belgium és Anglia került be a legjobb tizenhat közé.

A nyolcaddöntő párosítása, felső ág: Uruguay–Portugália, Franciaország–Argentína, Brazília–Mexikó, Belgium–Japán. Alsó ág: Spanyolország–Oroszország, Horvátország–Dánia, Svédország–Svájc, Kolumbia–Anglia. Pénteken szünnap van a világbajnokságon, az első két nyolcaddöntőre szombaton kerül sor, 16 órától Argentína–Franciaország, 20 órától Uruguay–Portugália mérkőzéseket rendeznek a vb-n.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..