home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Amikor mindenki (R)icsajozik
Zséli Ágnes
2014.11.26.
LXIX. évf. 48. szám
Amikor mindenki (R)icsajozik

A törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület szervezésében a községi művelődési házban tizenegyedik alkalommal rendezték meg a már hagyományos Bánáti Népművészeti Találkozót, a Ricsajt.

A vendégek, a részvevők, a népi hagyományok kedvelői, ápolói a kirakodóvásár kreatív alkotásaiban, a tárnoki, mezőtúri, nagybecskereki, tamásfalvai és a törökbecsei Bokréta kézimunkacsoport munkáiban gyönyörködhettek. A gyermekek a játszóházban mézeskalácsot díszítettek.

Este a zsúfolásig megtelt terem nézőit a mezőtúri Tücsök és Szivárvány citerazenekar, a párkányi Kisbojtár gyermeknéptánccsoport, a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Margaréta énekkara, a Kisbanda citerazenekar, a torontáltordai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület ifjú csoportja, a törökbecsei Bećarac Művelődési Egyesület táncosai, a nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesület tánccsoportja, a toráki táncosok, valamint a tiszaszentmiklósi Sóvirág vegyes kórus kápráztatta el. Természetesen felléptek a házigazdák is, a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület Picikék tánccsoportja, a Hajdina és a Csalogató tánccsoport. A talpalávalóról a topolyai Csalóka zenekar gondoskodott.

Babó Julianna, a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület elnöke elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a rendezvény évről évre tömegesebb, sikeresebb legyen.

A magyarországi testvérvárosból, Mezőtúrról érkező Csider István citeraoktató minden alkalommal szívesen jön, és tanítványaival teszi gazdagabbá a találkozót. Hégli Marianna Szlovákiából hozta el a táncos lábú gyermekeket az Alföldre.

A sikeres Ricsajt a szervezők külön megköszönték a rendezvény fővédnökének, a Nis Gazpromnak, valamint a találkozó támogatóinak, Törökbecse önkormányzatának, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a Bethlen Gábor Alapítványnak, a törökbecsei NB Rádiónak és a Tartományi Oktatási Titkárságnak.

Megígérték, hogy jövőre is lesz nagy Ricsaj Törökbecsén! 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..