home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Amikor az álom valósággá válik
Dienes Brigitta
2014.02.25.
LXIX. évf. 9. szám
Amikor az álom valósággá válik

Beszélgetés Sziveri Andreával, a Csókán újonnan megnyílt virágüzlet tulajdonosával — Sziveri Andreának régi álma vált valóra. A középiskola befejezése után virágüzletben helyezkedett el, és már akkor megfogalmazódott benne a gondolat, hogy maga is szívesen vezetne egy ilyen vállalkozást. Időközben több munkahelye volt, titkos vágyáról azonban sohasem mondott le.

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy ilyen gazdasági körülmények között, egy „tengődő” községben valaki virágüzletet nyisson?

— Amikor lehetőségem adódott rá, hogy üzlettulajdonos legyek, eldöntöttem, hogy minden nehézség ellenére Csókán hozom létre a virágüzletemet. Itt születtem, ragaszkodom a településhez, az itt élő emberekhez.

A Sóvirág üzlet nem csak virággal látja el az érdeklődőket. Mivel foglalkoznak még?

— A vágott és a cserepes virágon kívül sok kiegészítőt is árulunk. Kínálatunkban minden megtalálható, ami egy természetes, barátságos udvar kialakításához szükséges. A betérők vázák, szökőkutak, kerti díszek, dekorációs kövek, virágföld és napenergiával működő lámpák között válogathatnak.

Vonzódik a kézművességhez is...

— Szeretem a természetes anyagokat, a műanyagot kerülöm. Sok mindent készítünk saját kezűleg is, például gipszfigurákat, asztali díszeket. Persze, ha a vásárló művirágot szeretne, abból is igyekszünk a legtöbbet kihozni. Arra törekszünk, hogy a lakosság igényeit kielégítsük, ezért a képeslapoktól a fali és függő dekorációs elemekig nálunk mindenből kapható egy kis ízelítő. Kezdeti nehézségek természetesen voltak, eddig azonban minden akadályt sikerrel vettünk. Sok visszatérő vásárlónk van, és a megrendelést — igény szerint — házhoz is szállítjuk. Szeretem, amikor a vásárlónak határozott elképzelése van, de az is jó érzéssel tölt el, ha ránk bízza, hogyan készítsünk el egy-egy csokrot, ajándékot.

Hogyan készülnek a közelgő nőnapra?

— Nagy izgalommal. Mivel ez az első évünk, nagyon kell igyekeznünk. Kevés a tapasztalatunk ahhoz, hogy felmérjük, miből mennyi kell majd. Az ünnepek nálunk munkával telnek. Ez azonban így jó, és reméljük, hosszú ideig így is marad.

Csókán mely virág a legkelendőbb?

— Erre nem tudnék pontos választ adni, ám természetesen fontos, hogy a virágot kedvező áron kínáljuk. A legtöbben cserepes virágot vásárolnak. Fel szoktuk hívni a hozzánk betérők figyelmét arra, hogy egy szál virágból is — megfelelő kiegészítőkkel — csodaszép ajándékot lehet varázsolni.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..