home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Amikor David Guetta a social media kényszerére rohant a stúdióba
Zvekán Péter
2022.12.23.
LXXVII. évf. 51. szám
Amikor David Guetta a social media kényszerére rohant a stúdióba

A francia DJ-producer egy interjúban elmondta, így még sosem járt! De kezdjük az elején. 2017-ben Guetta Londonban élt, és egyik nap meglátogatta Bebe Rexha, hogy szórakozzanak egy kicsit a dallamokkal a stúdióban. Aznap több mindennel próbálkoztak, a többi közt egy olyan dallal, amely az 1998-ban megjelent Blue (Da Ba Dee) alapjára épül. Akkor azonban úgy döntöttek, hogy valamiért nem működik a dolog, ezért nem kezdtek vele semmit. Csupán annyi történt, hogy még abban az évben a francia DJ egyetlenegy alkalommal lepörgette egy részletét az Ultra Music Festivalon, de ennyi. Soha többet nem játszotta le sehol.

Közben 2018-ban a két világsztár ismét összeült, és ekkor született meg a Say My Name, mely azóta igazi megaslágerré vált, szóval ez csak még egy indok volt arra, hogy a 2017-beli próbálkozásuk mély feledésbe merüljön. Mint kiderült, mindeközben valaki vette a fáradságot, és az előbb már említett 2017-beli Ultra Music Festivalos Guetta-szettből kivágta az I’m Good (Blue) egy részletét, és felhasználta a saját videójához, innen pedig valamiért terjedni kezdett. Olyannyira, hogy egy pillanatban a YouTube-on már 30 millióan hallgatták meg csak ezt az egy részletet. Igazán viszont akkor változott meg minden, amikor 2022-ben átterjedt a TikTokra. Ott aztán pillanatok alatt jött a 130, majd az 500 milliós megtekintés, hiszen rengetegen használták fel az I’m Good (Blue) egy darabját.


Guetta and Bebe- onlymassive.ie

A történet szerint minderre Bebe Rexha figyelt fel teljesen véletlenül. Éppen tiktokozott, amikor megakadt a szeme egy lányon, aki a Blue alapjaira készült dalra énekel, és ekkor az volt a gondolata, hogy: „Milyen érdekes, annak idején nekünk is volt egy ilyen ötletünk.” A felvételt megmutatta a menedzserének is, hogy mennyire jó már, mire az felvilágosította, hogy bakker, ez a nő csak tátog, és ez bizony a ti dalotok! Jobban odafigyelve észrevette, hogy valóban így van, csak nem értette, mindez hogyan történhetett meg, amikor ez a dal hivatalosan sohasem jelent meg.

Rögtön hívta Guettát, aki teljesen le volt sokkolva attól, hogy az általuk soha ki nem adott dal ekkorát megy a közösségi média platformjain. David tisztában volt vele, hogy amikor valamit ennyire felkapnak, az nem tart örökké, ezért azt mondta: Bebe, rohanjunk a stúdióba, vegyük fel rendesen, és adjuk ki! A vége az lett, hogy 2022. augusztus 26-án hivatalosan is megjelent az I'm Good (Blue), és azóta is brutálisat megy. Persze készült hozzá egy videóklip is, melyet eddig már több mint 60 millióan láttak a YouTube-on! Mindeközben a dal több mint tíz országban került a listák élére, például az Egyesült Királyságban, Kanadában és Ausztráliában.

Guetta egy interjúban elmondta, hogy így még sosem járt az életében, de tetszik neki az az elképzelés, hogy az emberek maguk választják ki azt, hogy mit szeretnének hallgatni. S hogy mi lehet a siker titka, hogy miért éppen ez a dal tetszett meg ennyire a hallgatóságnak? Sokan azt mondják, részben azért, mert nosztalgikus, visszarepíti az embert egy olyan időszakba, amikor éppen a gondtalan fiatalságát élte. Valahol ez is lenne a lényege a retrónak.

Egy biztos, a dal, melyről annak idején azt gondolták az alkotók, hogy nem fog működni, végül a világ egyik legnagyobb slágere lett.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..