home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Amíg Berkesék érzékeny hangulatba kerültek, addig a Muse ismét gyomron vágta a világot
Zvekán Péter
2022.02.04.
LXXVII. évf. 4. szám
Amíg Berkesék érzékeny hangulatba kerültek, addig a Muse ismét gyomron vágta a világot

Béci X Berkes Olivér: Édesanyám — Muse: Won’t Stand Down

Béci X Berkes Olivér: Édesanyám

Berkes Olivér az utóbbi időben egyre ismertebb, főleg a fiatalok körében. Ez az olyan dalainak köszönhető, mint az Évszakok, a Visszakér a múlt vagy a Jó vagy rossz legyek. S amíg manapság az olyan műsorokból kerülnek ki a később ismert énekesek, mint a Megasztár vagy az X-Faktor, addig Olivért A Dalból ismerhetjük, ebben a műsorban ugyanis többször is ringbe szállt. Versenyzett 2016-ban, 2017-ben és 2019-ben is.

Mindeközben Béci, művésznevén Young G a Való Világ 4-nek köszönhetően lett ismert. Talán sosem futott be igazán, de a neve fel-feltűnik egy-egy dalban. Őszintén, ebből a világból talán csak Majka az, aki igazán nagyot tudott robbantani. A lényeg viszont az, hogy most Olivér és Béci összefogott, s egy igazán kellemes popdallal jelentkeztek, melynek címe Édesanyám — ez a téma pedig mindig megható.

Olivér elmondta, hogy az ötlet Béci fejéből pattant ki: „Nagyon megörültem, amikor Béci felhívott, és elküldte az Édesanyám zenei alapját. Annak ellenére, hogy egy modern popszámról beszélünk, tartalmazza gyerekkorom old school R’n’B-hangzását, melyet a mai napig rajongva szeretek. Élmény volt ezúttal nem magamnak és a saját zenei világomban mozogva írni egy új dallamot, mindamellett, hogy a téma is közel áll hozzám. Édesanyámmal, akárcsak Béci, én is nagyon jó és közeli kapcsolatot ápolok. Jóleső érzés egy olyan kommunikációs formában, mint a zene, megköszönni a szavakban nehezen kifejezhető hálát, mellyel tartozunk nekik.”

A két előadó úgy döntött, hogy az Édesanyám egy színvonalas klipet is kapjon, melyről Béci a következőket mondta: „Egy olyan filmet álmodtunk meg, amelyben látni súrlódásokat, melyeknek persze mindig összeölelkezés a vége. Azt is meg akartuk jeleníteni, milyen nehéz az egyedülálló anyukák élete, és mennyire kitartóan helytállnak.

 

Muse: Won’t Stand Down

Végre egy újdonsággal jelentkezik egyik nagy kedvencem, a legendás brit zenekar, a Muse, mely folyamatosan súrolja a mainstream határait. Egyes dalai — mint a Time is Running Out vagy az Uprising — simán szólhatnak egy pop-rock rádióban, de olyan szerzeményei is vannak, amelyek egy kicsit keményre sikeredtek. Nos, az együttes legújabb dala szintén ezt a határt súrolja, de így legalább olyan muse-os.

A Won’t Stand Down arról szól, hogy fel kell lépni a zaklatókkal szemben, bármilyen közegről is legyen szó: játszótérről vagy éppen a munkahelyről” — meséli Matt Bellamy, a csapat frontembere. „Mindenkinek meg kell védenie magát a kényszertől és a szociopatikus manipulációtól. Erővel, magabiztosan és kellő agresszióval kell szembenézni ezekkel a csapásokkal.

A csapat tehát ismét egy kemény témát dolgozott fel, az pedig már csak hab a tortán, hogy a dalhoz egy brutális klip is készült. A Won’t Stand Down egy utópisztikus, sci-fis, posztapokaliptikus, Szárnyas fejvadász hangulatú videót kapott, melyet a díjnyertes filmrendező, Jared Hogan rendezett. Szóval igen, a Muse ebben az esetben is hű maradt önmagához…

Kép: conversationsabouther.net

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..