home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Amerika visszavág
2014.06.17.
LXIX. évf. 25. szám

Ghána–Egyesült Államok 1:2 (0:1)

G csoport, 1. forduló

Ghána–Egyesült Államok 1:2 (0:1)

Góllövők: A. Ayew a 82., illetve Dempsey az 1., Brooks a 86. percben.

Natal, Arena das Dunas, 39760 néző, vezette: Jonas Eriksson (svéd)

Ghána: Kwarasey – Opare, Jonathan Mensah, Boye, K. Asamoah – Muntari, Rabiu (Essien), J. Ayew (K.-P. Boateng), Atsu (Adomah), A. Ayew – A. Gyan.

Egyesült Államok: Howard – F. Johnson, Cameron, Besler (Brooks), Beasley – Beckerman, J. Jones, Dempsey, Bradley, Bedoya (Zusi) – Altidore (Jóhannsson).

A világbajnokságok történetének ötödik leggyorsabb góljával jutottak vezetéshez az amerikaiak a 29. másodpercben. A ghánaiak egy darabig nem találtak magukra a kezdeti sokkból, majd lassacskán átvették a játék irányítását, de egy fejestől eltekintve, komolyabb helyzetet nem teremtettek. Teljesen más felfogásban jöttek ki a második negyvenöt percre, folyamatos nyomás alatt tartották Howard kapuját és a 82. percben Ayew révén egyenlíteniük is sikerült. A hátralévő nyolc percben elmaradtak az afrikai rohamok, sőt Brooks az ötösről, fejjel az amerikaiakat juttatta vezetéshez. Az amerikaiak visszavágtak a ghánaiaknak a 2006-os és a 201-es vb-n elszenvedett vereségekért.

Vessen egy pillantást a TÁBLÁZATRA!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..