home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Alejandro Aranda lehet az American Idol idei győztese
Zvekán Péter
2019.04.18.
LXXIV. évf. 15. szám
Alejandro Aranda lehet az American Idol idei győztese

Az American Idol egy, az óceánon túl rendkívül népszerű énekes tehetségkutató műsor, mely jelenleg a 17. szériájánál tart.

Az idén a háromtagú zsűrit Katy Perry, Lionel Richie és Luke Bryan alkotja. Közülük csak Luke neve lehet ismeretlen számunkra, hiszen ő egy igazi amerikai countryénekes és -szerző, aki eddig több mint 7 millió lemezt és több mint 27 millió kislemezt adott el. A verseny több kört foglal magában, mialatt a zsűri kiválogatja a végső húsz énekest.

A válogató első lépése abból áll, hogy az ember besétál egy terembe, ahol a három zsűritag is tartózkodik. Lehet vinni zenekart vagy csak egy szál gitárt, a jelentkező zongorázhat vagy egyszerűen csak énekelhet. Általában jó versenyzőket mutatnak be, így az ingerküszöbünk is megemelkedett az évek alatt. Manapság már nem elég csak elég jól énekelni — manapság JÓL kell énekelni!

Az idei év legnagyobb meglepetése egy huszonnégy éves srác, aki mosogatófiúként dolgozik. A világ legegyszerűbb ruhájában lépett a zsűri elé, sapkával a fején, illetve egy gitárral a nyakában. Először is fontos az első benyomás. Ezen a srácon látszik, hogy sohasem mondta neki senki, hogy jó vagy, vágj bele, kergesd az álmaid! Ebből adódóan egy végtelenül egyszerű és őszinte fiút láthattunk. Néhány szóban bemutatkozott, majd közölte, hogy egy saját dallal érkezett, mely az Out Loud címet kapta. Amint lepengette az első hangot, megtörtént a varázs: hihetetlenül profi és egyedi gitárjátékot hallhattunk, melyben egyszerre játssza a dallamot és a ritmust is, a hangja pedig annyira bársonyos, hogy ilyet valóban csak ritkán lehet hallani! Az pedig már csak hab a tortán, hogy a saját maga által írt dal bomba jó. Lionel Richie konkrétan eufórikus állapotba került. Ezután a zsűritagok megkérdezték tőle, hogy esetleg zongorán is tudna-e előadni valamit (Alejandro a bemutatkozásában említette, hogy több hangszeren is játszik). A válasz igen volt. A srác odaült a zongorához, és ismét egy akkorát játszott, hogy az valami kegyetlen.
 


 

Alejandro jelenleg benne van a legjobb 20-ban, de ehhez jobbnál jobb produkciókat kellett bemutatnia. Elénekelte például Justin Biebertől a Sorryt, a Coldplaytől a Yellow-t, sőt, a verseny előrehaladtával ismét egy saját szerzeményt is előadott, mely majdnem még jobb volt, mint az első. Szóval ebből már tudni lehet, hogy egy igazi prodigyről van szó. Egy olyan valakiről, aki nagyon jól játszik, eszméletlen érzéssel és hangszínen énekel, és még jó dalokat is tud írni. Legutóbb Post Malone I Fall Apart című számával állt színpadra. Ezzel ismét meglepetést szerzett, hiszen teljesen áthangszerelte a felvételt, mely szinte menőbb lett, mint az eredeti. Az előadás után Luke Bryan azt mondta, nem méltó arra, hogy ezt a produkciót véleményezze. Lionel hozzátette, hogy szerinte ilyen tehetség még sohasem volt ebben a versenyben.

Mindez már magában is egy hihetetlen sztori. Felbukkan egy végtelenül egyszerű srác, aki kap egy lehetőséget, mellyel olyan jól tud élni, hogy zenéjével folyamatosan „megfagyasztja” a levegőt. Mindez még durvább, ha tudjuk, hogy Alejandro négy évvel ezelőtt kezdett bele a zenélésbe — más egész életében gyakorol, és sohasem éri el ezt a színvonalat. Szóval a verseny még javában tart, de Alejandro Aranda már most sokak kedvence, akinek közben a debütáló dala, az Out Loud már streamelhető a Spotifyon. Az eseményeket a YouTube-on is lehet követni, és természetesen szurkolhatunk is a huszonnégy éves mosogatófiúnak, aki igencsak belopta magát a közönség szívébe!


Nyitókép: Eonline.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..