home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Aláírták a szerződést a kivitelezővel
2024.01.23.
LXXIX. évf. 3. szám
Aláírták a szerződést a kivitelezővel

Megkezdődik a vajdasági magyarság egyik legjelentősebb beruházása. A magyar-magyar partnerség újabb óriási eredménye valósul meg – adta hírül Facebook-oldalán dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke.

A Magyar Szó újvidéki székházának felújításával és átalakításával közösségi központtá alakul az épület. Magyar nyelvű bölcsőde, fejlesztő szakszolgálat, a vajdasági magyar tehetségközpont középiskolai szakkollégiumi intézményrendszer újvidéki helyszíne, konferenciaterem, sajtó- és nyomdamúzeum, magyar könyvesbolt és kávéház kap majd helyet az objektumban, az eddigi tartalmak pedig a jövőben méltó és korszerű körülmények között valósulhatnak meg.

Ünnepélyes keretek közt írta alá ma a szerződést a kivitelezővel Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. igazgatója. 

A beruházásra biztosított támogatási összeg 4,5 millió euró, ebből a tartományi költségvetés 160 millió dinárt nyújtott.

Forrás és fotó: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..