Aláírásgyűjtés a Szabadkai Rádióért
2015.10.07.
LXX. évf. 39. szám

2015. október 5-én ismét aláírásgyűjtés kezdődött azért, hogy a multietnikus Szabadkai Rádió, ezen belül is az egész napos magyar nyelvű közszolgálati műsor fennmaradhasson. Úgy véljük, a kényszerű privatizáció ellenére is van törvényes mód arra, hogy a hallgatóknak ne kelljen megválniuk a 47 éves Szabadkai Rádiótól. Ehhez a Magyar Nemzeti Tanács támogatására is szükség lenne, ám az elzárkózik ettől.

A Szabadkai Rádió Magyar Műsorainak Megmentéséért indított petíció szövege a következő: A Szabadkai Rádió, elsősorban mint többnyelvű és multikulturális tájékoztatási intézmény megmaradását kívánva, ugyanakkor a privatizációs kényszer hozta körülményeket figyelembe véve, alulírottak kérjük a Magyar Nemzeti Tanácsot, hogy hozza létre a Szabadkai Magyar Rádió Alapítványt és annak keretein belül szavatolja a magyar műsorok jelenlegi formájában történő további működtetését. Nem támogatjuk és a törvényesség szempontjából aggályosnak tartjuk a VMSZ elnökének azt a megoldását, hogy a szabadkai magyar közszolgálati rádióműsor a Pannon RTV második rádióműsoraként működjön tovább.

Felhívjuk a polgárok figyelmét, hogy amikor az aktivisták felkeresik őket, gondosan olvassák át a petíció szövegét mielőtt aláírják azt. A 8 évvel ezelőtti aláírásgyűjtés tapasztalatából kiindulva ugyanis előfordulhat, hogy ismét megpróbálják majd a polgárokat megfélemlíteni és a petíció aláírástól eltántorítani, vagy „elmagyarázni”, hogy „miért nem kell aláírni”. Megjelenhetnek hamis aktivisták is, hamis petícióval. Arra kérünk mindenkit, akit ilyen inzultus érne, hogy őrizze meg az erre vonatkozó SMS vagy, e-mail üzeneteit, illetve a híváslistában található telefonszámokat, vagy más erre vonatkozó bizonyítékot. Az ilyen eseteket újságíróink ki fogják vizsgálni, és szükség esetén megteszik a megfelelő lépéseket.

A petíció aláírásában érdekelt polgárok és önkéntesek jelentkezését a (024) 654-110-es telefonszámra várjuk.

Tisztelettel,

A petíció koordinátorai, Tóth Imre és Piuković Norbert

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..