home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Aktuális kérdésekről a tartományi kormány elnökével és az ombudsmannal
2024.07.17.
LXXIX. évf. 29. szám
Aktuális kérdésekről a tartományi kormány elnökével és az ombudsmannal

Az eddigi együttműködésüket értékelte Maja Gojković, a tartományi kormány elnöke, és Juhász Bálint, a Vajdasági Képviselőház elnöke. A találkozón megállapították, továbbra is közös céljuk Vajdaság infrastrukturális, gazdasági és társadalmi fejlődésének elősegítése, valamint a polgárok életkörülményeinek javítása.

Juhász Bálint, a Tartományi Képviselőház elnöke Dragana Đorić tartományi ombudsmannal is megbeszélést folytatott. A tárgyalás témája a nemzeti közösségek és gyermekek jogvédelme, a nemzeti kisebbségek helyzete, valamint az anyanyelv- és íráshasználattal kapcsolatos kérdések voltak. A polgári jogvédőt, Nyilas Mihály nemzeti kisebbségi jogokkal megbízott ombudsmanhelyettes is elkísérte a találkozóra.

A képviselőház elnöke az anyanyelv és írás használatának fontosságát hangsúlyozta, Dragana Đorić viszont tájékoztatta az ombudsmani intézmény eddigi teljesítményéről, valamint a jelenleg zajló és tervezett projektekről. Kiemelte a nemzeti közösségek nemzeti tanácsaival való szoros együttműködést azokon a területeken, ahol az ombudsman hatáskörei és a nemzeti közösségek igényei összefonódnak.

Forrás: Közlemény, Pannon RTV

Fotók forrása: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..