home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
Akiknek sikerült mainstream szintre emelni a post-hardcore-t
Zvekán Péter
2024.06.28.
LXXIX.. évf. 26. szám
Akiknek sikerült mainstream szintre emelni a post-hardcore-t

Éppen egy rendkívül érdekes dolog történik az online térben. Mégpedig az, hogy az alapjában rétegzenének számító post-hardcore-t a Falling In Reverse zenekarnak sikerült teljesen populárissá tennie, azaz simán felemelte a mainstream világba. Mindezt a Ronald című dallal.

A Falling in Reverse egy 2008-ban alakult — mint már említettem — post-hardcore együttes Las Vegasból. A csapat eredeti neve From Behind These Walls volt, de gyorsan átnevezték Falling In Reverse-re. Kiadója az Epitaph Records.

Az együttes énekese Ronnie Radke, két gitárosa Derek Jones és Max Georgiev, basszusgitárosa Tyler Burgess, billentyűse Zakk Sandler, dobosa pedig Brandon „Rage” Richter.

És igen, eddig is ismertek voltak, de a legújabb dalukkal, a Ronalddal olyan hírnévre tettek szert, amely egy teljesen más dimenzió. Köszönhető ez az eszméletlen videóklipnek, a jó zenének, a mondanivalónak, valamint annak, hogy beemelték a szerzeménybe a Slaughter to Prevail énekesét, Alex Terrible-t, valamint az amerikai rappert, Tech N9ne-t.


Fotó forrása: jambase.com

A videóról azt mondhatjuk, hogy már-már egy mestermű, olyan, mint egy hollywoodi film. Szinte az egész forgatás zöld háttérrel történt, így maga a végeredmény teljesen animált. Nem is lehetett volna másképpen megoldani, hiszen vannak benne varázslók, egy robot, rengeteg robbanás, gépfegyverlövés, a pokol és maga az ördög is. Mindez olyan tempóban történik, hogy amikor az ember rákattint a videóra — hogy oké, akkor kezdjünk bele —, szinte sokkot kap, annyira gyors minden.

A dal maga brutális tempójú, melyet Tech N9ne lazít fel, majd utána ismét visszatér az őrület, amikor felcsendül Alex Terrible hörgése és mély, démoni darálása. Maga a szöveg is jó, tele van metaforákkal és utalásokkal. A zenekartól eleve megszokott az a téma, amely a felnövés folyamata közbeni felismerésekről szól, és most sincs ez másképp. Utalnak arra, hogy ez egy veszélyes világ, ahol sohasem tudjuk, mikor támadnak ránk, meg hogy ettől függetlenül sohasem szabad meghátrálni, és hogy igen: idővel rá kell ébredni, hogy a gyermeki, bájos elképzelés csak egy illúzió, hiszen a valóság egy — ahogy ők mondják — fucked up place.

S hogy miért lett ilyen sikeres? Ez is a TikToknak köszönhető. A dalból kiragadott videórészletek hatalmasat mentek, majd ezt követte a rengeteg reakciófelvétel, ahol emberek őszinte reakciói láthatóak, amint elönti őket a teljes kábulat. Annyi ilyen terjedt az online térben, hogy a végén én magam is átmentem a YouTube-ra, hogy megnézzem, miről is van szó. Bevallom, volt mit látni. A lényeg, hogy akit kellőképpen sikerült felcsigázni, az hallgassa és nézze meg a klipet, mert ilyet valóban nem mindennap lát az ember…

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..