Akik mindenhol helytállnak

Akik mindenhol helytállnak

A muzslyai Nők Klubja a Kúlán megrendezett XIX. Vajdasági Kézimunka-kedvelők Nemzetközi Kiállításán a harmadik helyet szerezte meg. A hölgyek nagy sikerként élik meg ezt az eredményt.

Molnár Rozália elnök asszony, aki nem túl rég vezeti ezt a klubot, úgy érzi, a tagok mellette állnak, és arra ösztönzik, hogy minden gondra közösen próbáljanak megoldást találni. Ezúttal semmilyen támogatást nem kaptak, ezért az asszonyok maguk szervezték meg a kézimunkák elszállítását és a kiállításon való elrendezésüket. Két csoport is eljutott Kúlára, az egyik a megnyitón, a másik pedig a díjátadón képviselte a muzslyaiakat.

A szorgos klubtagok legtöbbje háziasszony, édesanya, nagyanya, aki az otthoni munkák elvégzése mellett alkot. Mint mesélték, a téli időszakban tudnak intenzívebben kézimunkázni, olyankor mindent beleadnak, és tavaszig elkészülnek az új, szebbnél szebb munkák. A legutóbbi rendezvényen 46 kiállítócsoport volt jelen. Igaz, hogy mindig reménykednek a sikerben, de a harmadik helyért járó serleg azért meglepte őket. Előtte a MIRK-en is harmadikak lettek, aminek ugyancsak nagyon megörültek. Azon az eseményen társultak hozzájuk a Szervó Mihály Általános Iskola tanárai, diákjai és a MAKK képzőművészei, alkotói is.

Az asszonyok arra törekszenek, hogy mindenhol helytálljanak. A kézimunkázás közös hobbijuk, és ahogy mondani szokás, a vérükben van. Ahol segítségre van szükség, onnan biztosan felkérik a hölgyeket — még senkit sem hagytak cserben. Ha nagyobb rendezvényt tartanak a faluban, őket hívják sütni-főzni vagy éppen kiszolgálni, takarítani, mert tudják róluk, hogy vérbeli háziasszonyok módjára végzik a munkát. A legutóbbi aratóversenyen is a Nők Klubjának tagjai főzték a disznópaprikást, valamint az Önkéntes Tűzoltó Testület évi közgyűlésén, melyen magyarországi vendégek is jelen voltak, szintén ők vállalták a szakácskodást.

Minden héten szerdánként találkoznak, és megbeszélik a rájuk váró teendőket. Ilyenkor ünneplik meg a tagok születésnapját és névnapját, bemutatják az új munkáikat, illetve ha valaki elkészít otthon egy finom süteményt, abból is hoz kóstolót a többieknek. Egyaránt hajtja őket a tenni akarás, örülnek egymás és a csoport sikereinek — ebben rejlik a Nők Klubjának ereje és jövője.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Akik mindenhol helytállnak
Heti Jegyzet
Akik mindenhol helytállnak
Bánáti Újság
  • Borbély Tivadar
  • 2015.12.23.
  • LXX. évfolyam 51. szám
Facebook

Támogatóink