home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
„Akik küldetése a nemzet”
2017.05.09.
LXXII. évf. 18. szám
„Akik küldetése a nemzet”

Május kilencedikén Torontálvásárhelyen is kezdetét vette a pécsi székhelyű Kosztolányi Dezső Céltársulás (KDC) által megálmodott cserediákprogram „visszavágója”. A kedd délutántól szombat délelőttig tartó programok részleteit igyekszünk olvasóinkkal is megosztani. Tartsanak hát velünk!

A „nulladik nap” — megérkezés

Tíz felsős diák érkezett Pécsről Torontálvásárhelyre Duchnovszky Julianna pedagógus kíséretében Ígéret havának kilencedik napján, mintegy folytatásaként a hetekkel korábban rajtolt, sorrendben a második Kosztolányi Cserediákprogramnak. A pécsi Református Általános Iskola küldöttsége az észak-szerbiai/vajdasági (délvidéki) Dél-Bánság szórványtelepülésének tanintézményében nyert bébocsáttatást. A vendégeket előlegben Balogi András iskolaigazgató köszöntötte, majd pedig a program helyi koordinátorai, Máté Lajos matektanár és Győri-Lukács Éva vegytan szakos tanárnő üdvözölték az egybegyűlteket. Ezt követően a gyerekeket az őket fogadó korosztálybéliek és azok családja vették pártfogásba. A felnőtt kísérőknek — kevéssel visszautazásuk előtt! az református egyházközség gondnoka tartott rövid történelemórát. Egyaránt méltatva benne az 1799. május 12-én létrehívott kálvinista egyházközséget és annak előljáróit, akik az idők tomboló viharai közepette is tudtak és mertek állhatatosak maradni.

Írta és fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..