home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Akik esőben is tudnak kaszálni
2012.07.26.
LXVII. évf. 30. szám
Akik esőben is tudnak kaszálni

- Barát István fotójaA vasárnap beköszöntő rossz idő sem riasztotta vissza a 11. Kárpát-medencei és 52. Zenta községi aratóünnepség részvevőit: ha már ott voltak, elvégezték a munkát. A hosszú hetekig várt eső ugyanis éppen akkor kezdett el cseperegni, amikor csapataik élén a kaszások nekigy...

- Barát István fotója

A vasárnap beköszöntő rossz idő sem riasztotta vissza a 11. Kárpát-medencei és 52. Zenta községi aratóünnepség részvevőit: ha már ott voltak, elvégezték a munkát. A hosszú hetekig várt eső ugyanis éppen akkor kezdett el cseperegni, amikor csapataik élén a kaszások nekigyürkőztek a feladatnak.
Az előző évek gyakorlatától eltérően az eseménynek ezúttal nem Felsőhegy, hanem Zenta adott helyszínt, a rendezvényre érkezők a Kisrétben, a Burány-tanya mellett gyülekeztek. Igaz, néhány csapat otthon maradt, és a tömeg sem volt akkora, mint korábban megszoktuk, de a programok kiváló hangulatban zajlottak le. A gyors- és hagyományos kaszáláson kívül volt aratóétkek kóstolója, a vállalkozó szelleműek pedig különféle, úgynevezett parasztsportágakban is összemérhették erejüket, mint például szekértoló versenyen, a tarlófutásban és kötélhúzásban.
Az önkormányzati sajtótájékoztatón megtudtuk: az elhúzódó koalíciós tárgyalások után az új városvezetőség utólag bekapcsolódott az aratóünnepség finanszírozásába. Ilyen okokból az idei programot két részre bontották, az aratóünnepségnek ugyanis lesz egy záró rendezvénye is augusztus 25-én és 26-án, Felsőhegyen. Erre az alkalomra a kenyérszentelőn kívül főzőversenyt, valamint termék- és kézműves bemutatót hirdetnek.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..