home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Akik előnyt kovácsoltak a hátrányukból – augusztus 18-án debütált a Mégis podcast-sorozat
2022.08.25.
LXXVII. évf. 34. szám
Akik előnyt kovácsoltak a hátrányukból – augusztus 18-án debütált a Mégis podcast-sorozat

Mégis, miért? Mégis, miért én? Mégis, mit ér az élet? Mégis, mire vagyok jó? Mégis adhatok? Mégis boldog lehetek? MÉGIS PODCAST. Történetek arról, amikor a kicsi naggyá, a hátrány előnnyé válik, az utolsóból első lesz.

Új, nyolc részes podcast-sorozatot indít a Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány a Szerencsejáték Zrt. támogatásával. „A sorozatban nyolc életet szeretnénk felvillantani, amelyeknek főhősei nem mindennapi hátránnyal élik hétköznapjaikat, miközben komoly kérdéseket kell megválaszolniuk, fontos döntéseket kell meghozniuk és feltöltő forrásokat kell találniuk a napi küzdelmekhez. Miközben a beszélgetésekből mindannyian erőt tudunk meríteni, mondatról mondatra bomlik le a fal a fogyatékkal élő emberek és épnek tartott társaik között” – mondja Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője és a Média a Családért Alapítvány kuratóriumi tagja.


Fotók: Képmás magazin, Éder Vera.

Keresztes Ilona műsorvezető vendégei többek között Ivanova Daniela, kerekesszékes újságíró, Fedinecz Pál, kisember, színész, Sükösd Csilla és munkatársai, a tehetségmásként.hu tulajdonosai, akik bár vakok, ékszereket és egyéb ajándéktárgyakat készítenek, Puskás Antal, akit a Tóni a kéken program keretében egy ország ismert meg, valamint Nagy Sándor atya, akinek siket szülők gyermekeként a jelnyelv az anyanyelve, így rendszeresen jelnyelven is tart szentmisét. Az adásokhoz képriport is kapcsolódik majd a Képmás magazin őszi és téli számaiban.

„Minden embernek helye van közöttünk, és minden ember élete értékes. Hogy megtalálja-e mindenki a saját útját, feladatát, küldetését, az a környezetén is múlik. Attól függ, hogyan tekintenek rá, értékelik-e, és adnak-e lehetőséget neki ahhoz, hogy alkosson, dolgozzon. Ez igaz az épekre és igaz a bármilyen akadályozottsággal élőkre egyaránt. Felelősek vagyunk egymásért” – emelte ki Keresztes Ilona.

A podcastek legújabb részei augusztus 18-tól kéthetente csütörtökön jelennek meg a népszerű podcast applikációkban.

Az első adásban Ivanova Daniela, Média a Családért-díjazott kerekesszékes újságíró mesél családjáról, lázadó kamaszkoráról, egykori képzeletbeli barátjáról, valamint magánéleti és szakmai kihívásokról.

 A következő felületeken van lehetőség meghallgatni az első beszélgetést és követni a csatornát:

https://open.spotify.com/episode/1gS54Mb7mbeUFn9fNiaMzh;  https://www.youtube.com/watch?v=6jiWXSMjMG8;
www.kepmas.hu/megispodcast

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..