home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Akik a közösség szívében vannak
2006.11.08.
LXI. évf. 45. szám
Akik a közösség szívében vannak

A muzslyai Fecskék életében az első születésnap a helybeli Emmausz kollégiumban igazi örömünnep volt. Immár ők is a vajdasági Hit és Fény közösség nagy családjához tartoznak. A csoport életre hívója és vezetője Halmai Teréz volt. Amikor azonban a nyár végén férjhez ment, és elköltözött Muzs...

A muzslyai Fecskék életében az első születésnap a helybeli Emmausz kollégiumban igazi örömünnep volt. Immár ők is a vajdasági Hit és Fény közösség nagy családjához tartoznak. A csoport életre hívója és vezetője Halmai Teréz volt. Amikor azonban a nyár végén férjhez ment, és elköltözött Muzslyáról, ideiglenesen Kaslik Eleonórát bízta meg a csoport vezetésével, aki szintén belopta magát a közösség szívébe. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy azóta őt választották meg hivatalosan is vezetőjüknek. Nóra könnyekig meghatódott, amikor Janika, Jucika, Aranka, Krisztián és a többiek elénekelték neki az Áron-áldást:
- Az a legfontosabb számomra, hogy ezek a sérült emberek jól érezzék magukat, hiszen ők vannak a közösség szívében, minden őértük történik. Szeretném, ha minél jobban feltalálnák magukat a társadalomban, és az egyházban is. Ezt a célt szolgálják a havi találkozók, a közös kirándulások, a születésnapok megünneplése, a kézműves-foglalkozások, a Szentírás megismertetése.
Eleonórát munkájában ketten segítik: Kapusi Ilona nyugdíjas ápolónő és az egyik védencük édesanyja, Darusi Jolán.
- A segítők közé sorolnám még Joli néni fiát, Janikát, aki nagyon közel áll hozzám - mosolyog Nóra. - Habár betegsége tolókocsiba kényszerítette, ötleteivel nagyban hozzájárul a közösség munkájához. Mindenben részt vesz, közreműködik, nagyon aktív, és valóban pozitív személyiség. Szinte együtt nőttünk fel, rengeteget játszottam vele gyermekkoromban, hiszen nagyanyám szomszédságában laknak. Talán ennek hála is jobban meg tudom érteni a közösséget, jobban tudok azonosulni velük.
Eleonóra fiatalos lelkessége, lendülete, Ilonka néni humora, tettrekészsége, Joli néni őszinte egyszerűsége, kreativitása mind a Fecskéket szolgálja. De segíti őket és a szervezet mögött áll számos helybeli magánvállalkozó, valamint a helyi Nőszervezet. Mert a Fecskék élő közösség. Tele tervekkel, ötletekkel:
- Nagyon sokan nem tudnak rólunk - mondja Ilona -, de hamarosan biciklire pattanok, és körbejárom Muzslyát. Felkeresem mindazokat, akik életében közösségünknek fontos szerepe lehet. Mert az emberek nyitottak. Csak meg kell szólítani őket!
A Nagybecskereki Egyházmegyei Sajtóiroda

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..