home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
„Aki magyarnak érzi magát, jelölje meg nemzetiségként a magyart”
Pannon RTV
2021.09.28.
LXXVI. évf. 38. szám
„Aki magyarnak érzi magát, jelölje meg nemzetiségként a magyart”

Népszámlálás lesz jövőre Szerbiában. Pásztor István azt javasolja, mindenképpen érdemes rajta részt venni, és megválaszolni a kérdéseket.

A VMSZ elnöke szerint lesznek olyanok, akik a vajdasági kategóriát jelölik meg nemzetiségként, de szerinte ez semmiképpen nem az, hiszen Vajdaságnak például nincs saját nyelve. Az, aki magyarnak érzi magát, jelölje meg nemzetiségként a magyart – javasolja Pásztor István.

Közösségi rendezvényekkel és személyes találkozásokkal szólítják majd meg a lakosságot, amikor a választások éve elkezdődik – erről is beszélt Pásztor István a Szabadkai Magyar Rádió vendégeként. A Vajdasági Magyar Szövetség egyelőre lélekben készülődik, mert nem lesz egy könnyű év a 2022-es, jövőre ugyanis nemcsak szerbiai választások lesznek, hanem nemzeti tanácsi voksolás, sőt magyarországi parlamenti választás is.

A VMSZ elnöke elmondta, a határon túli magyar közösségeknek, így a vajdasági magyarságnak is nagyon nem mindegy, milyen kimenetele lesz a magyarországi választásoknak.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..