home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Akár 150 ezer dináros büntetést is kaphat, aki megszegi a karanténkötelezettséget
Pannon RTV
2020.12.17.
LXXV. évf. 51. szám
Akár 150 ezer dináros büntetést is kaphat, aki megszegi a karanténkötelezettséget

50 ezertől 150 ezer dináros pénzbírságra számíthatnak azok a külföldön dolgozó szerbiai állampolgárok, akik december 20-tól negatív PCR-teszt nélkül lépnek be az országba, és megszegik a határátlépéskor számukra elrendelt tíznapos karantént.

Az önizolációt a lakóhelyükhöz legközelebb eső covid-rendelőben saját költségükön elvégzett PCR-teszttel kiválthatják, amennyiben az negatívnak bizonyul.

A külföldiek számára a PCR-teszt Szerbiában 18 ezer dinárba kerül, a szerb állampolgároknak pedig 6 ezer dinárba, de csak év végéig, január elsején ugyanis már 9 ezer dinárt kell fizetni, ha valaki teszteltetné magát.

A külföldi állampolgárok vasárnaptól kizárólag negatív PCR-teszt felmutatásával léphetnek be Szerbiába. Az intézkedés a válságstáb ajánlására, a szerb kormány döntése értelmében legalább január 10-ig érvényben marad.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..