home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Akadályverseny és csapatszületésnap
KRAC Krisztián
2013.07.24.
LXVIII. évf. 30. szám
Akadályverseny és csapatszületésnap

Cserkészektől volt hangos július első szombatján a kispiaci művelődési otthon és környéke: a helyi 10. sz. Boldog Mór cserkészcsapat megalakulásának 12. évfordulója alkalmából akadályversenyt rendezett.

Az ünnepségen mintegy 80-an vettek részt. A meghívott vendégeken kívül a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség több csapatából, Muzslyáról, Kishegyesről, Kelebiáról, Noszáról, Királyhalomról és Hajdújárásról is érkeztek fiatalok.
A délelőtt megtartott, Kispiacon át vezető akadályversenyen a kiscserkészek kalandozhattak Meseországban, nagycserkészeink pedig a kalózok elrejtett kincsét keresték meg. Az út során minden ügyességükre és cserkésztudásukra szükségük volt ahhoz, hogy leküzdhessék az akadályokat és teljesíthessék a próbatételeket.
A verseny végén fáradtan és éhesen tértek vissza a művelődési otthonba, ahol már várt rájuk az ebéd. A délután folyamán különféle programok közül válogathattak: Kávai Bózsó Ildikó tanárnő vezetésével kézműveskedtek, az udvaron cserkészjátékokat játszottak, akinek pedig kedve tartotta, az megtekinthette a cserkészcsapat elmúlt tizenkét évének emlékeiből összeállított alkalmi kiállítást is.
A csapatszületésnapot szentmisével zártuk. Széll József atya biztató szavai által feltöltődve kérjük a jó Isten áldását ifjúságnevelő tevékenységünkre, és arra, hogy minél több fiatalt megismertethessünk a cserkészet szépségeivel.
Ezúton szeretnék köszönetet mondani Kispiac helyi közösségének a rendezvény támogatásáért, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületnek, hogy a művelődési otthonban lehettünk, és mindazoknak a cserkészszülőknek, akik munkájukkal hozzájárultak az esemény megszervezéséhez.

KRAC Krisztián csapatparancsnok

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..