home 2024. október 16., Gál napja
Online előfizetés
Ajánló a Bécsi Napló legújabb számához
Benyák Mária
2024.10.04.
LXXIX. évf. 40. szám
Ajánló a Bécsi Napló legújabb számához

Megjelent a Bécsi Napló idei, ötödik száma, amely a nemzetközi témák mellett a magyarországi politika eseményeivel is foglalkozik.

Az első oldalon Martos Péter terjedelmes cikkében a digitális világot uraló viszonyokról és egyénekről ír. Két további cikk pedig az ausztriai választások kilátásait veszi górcső alá.

Beszámoló olvasható a bécsi Szent István napi eseményekről csakúgy, mint a római Szent István napi ünnepeségekről.

Másréti Kató Zoltán Nemzetpolitikai maszekolás helyett című írásában a nemzetpolitika legújabb fejleményeit tárgyalja.

A külföldi tudósítók a szerbiai, a németországi, az ukrajnai és a romániai politikai és társadalmi élet történéseiről írnak.

Hiller István nagyon időszerű témát dolgozott fel tanulmányában A tanulásról és az új tudásról címmel az oktatásban tapasztalható szemléletváltásról ír a fiatalok és a szakemberek szemszögéből.

Neszméri Tünde a felvidéki Csemadok megalakulásának 75. évfordulója kapcsán az Érsekújvárban tartott rendezvényről számol be.

Kulmann Ernő cikkében azt részletezi, milyen jelentősége volt a Kufstein konferenciáknak Felsőpulya életében.

Egész oldalt szenteltek az újság szerkesztői az ausztriai választásoknak, összegyűjtve három párt célkitűzéseit megválasztásuk esetén.

Részletek találhatóak Jobbágy Domokos Az ő foglyuk voltam című könyvéből, valamint köszöntik a jubiláló Jánosi Zoltánt, Fried Istvánt és Kelemen Erzsébetet.

Rumpler Diána A másik Jókai címmel az író életének egy-egy érdekes mozzanatát villantja fel.

Nem ér a nevem című novellájának közlésével köszönti a lap a felvidéki Száraz Pál több kötetes írót 70. születésnapja alkalmából.

Margarete Wagner ezúttal Eiber Antal életrajzát dolgozta fel, az írás Fetes Kata fordításában olvasható.

A Nemzetközi sajtószemle rovata négy kis hírt tartalmaz a világ minden tájáról és az élet valamennyi területéről.

Bölcskey-Molnár Dávid a párizsi olimpia magyar versenyzőinek eredményeiről, a sportrendezvény legérdekesebb mozzanatairól számol be.

Szakály Sándor Vegyes felvágott címmel recenziót írt Arday Lajos tanulmánykötetéről, amely Jugoszlávia és utódállamai A délvidéki magyarság címmel jelent meg.

A Bécsi Naplót a Napsugár és a Szivárvány erdélyi folyóiratokban közölt rajzokkal illusztrálták, a képekhez László Noémi és Lengyel Ferenc fűzte hozzá gondolatait.

 A felsoroltakon kívül még több érdekes írást, verseket, tanulmányokat tartalmaz a legutóbbi szám, amelyhez jó szórakozást kíván a szerkesztőség!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..