home 2024. április 21., Konrád napja
Online előfizetés
Ajándékvásár és jótékonykodás
(Tha)
2014.12.31.
LXIX. évf. 53. szám
Ajándékvásár és jótékonykodás

December 19-e és 23-a között harmadik alkalommal várta az érdeklődőket Zentán, a város központjában a Karácsonyi Kavalkád elnevezésű rendezvény. Ezekben a napokban a különleges hangulatú díszkivilágítással ünnepivé tett Fő téren a többi közt kézműves-kirakodóvásárral kedveskedtek a látogatóknak, a pavilonban pedig betlehemes csoportok léptek fel.

A színes forgatagban sokan vásároltak szeretteiknek egyedi ajándékot, dísztárgyat vagy éppen házi készítésű, tetszetős szappant, nem mindennapi ízesítésű csokoládét. A nézelődés után a legtöbben elkortyoltak egy-egy pohár forralt bort vagy kávét, melyet a faházikók egyikében kínáltak.

Az esemény ötletgazdája, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete, több jótékonysági kezdeményezésnek is helyet adott.

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is volt Mindenki Karácsonya-bódé, ahol a polgárok játékszereket, gyümölcsöt, édességet, tanszert ajándékozhattak a szegénysorban élő gyermekeknek.

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészei a helyi kórház gyermekosztályának gyűjtöttek játékokat és adományokat. Az ajándékokat még karácsony előtt átadták az intézmény illetékeseinek, hogy szebbé tegyék az ünnepet azoknak a gyerekeknek, akik ilyenkor is a betegágyhoz vannak kötve.

A Lajka Állat- és Természetbarátok Egyesülete védenceinek is lehetett segíteni, például falinaptár megvásárlásával. 

A karácsonyi vásár utolsó napján a Mátyás Király Kerekasztal Lovagrend és a Vajdasági Amatőr Szakácsklub tagjai böjti bablevest főztek, melyet szétosztottak az érdeklődők között.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..