home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Ajándékok a radanováci óvodának
Tóth Tibor
2019.11.27.
LXXIV. évf. 47. szám
Ajándékok a radanováci óvodának

Radanovác Helyi Közössége a Vajdasági Magyar Szövetséggel és a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesülettel karöltve október elején Szüreti Sokadalmat szervezett, melynek bevételét felajánlotta a radanováci óvoda magyar nyelvű csoportjának.

Az összegyűlt 24 200 dinárból az óvónők játékokat és egyéb eszközöket vásároltak, melyeket Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere és Brezovszki Roland, a VMSZ radanováci helyi szervezetének elnöke, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület vezetője adott át Márkus Noéminek, a radanováci óvoda óvónőjének.


A szerző felvételei

A helyi közösség udvarán (mely egyúttal az óvoda udvara is) megtartott sajtótájékoztatón Horvát Tímea elmondta, hogy a VMSZ helyi szervezetének részéről első alkalommal született meg az ötlet, hogy a Szüreti Sokadalom keretében jótékonysági bált rendezzenek.

— Ezúton szeretném megköszönni a polgároknak, hogy a jótékonysági bálban nagy számban részt vettek. Az ő adományaik nagy örömet szereztek az óvodás gyerekeknek, akiket játékszerekkel és kellékekkel leptünk meg a mai napon. Fontos, mert ez egy közösségi érdek, a közösségi összetartozás egyik nagyon jó példája. Sajnálatos módon az elmúlt időszakban Radanovác Helyi Közösségben mindezt nehéz volt megvalósítani, de az új tanács megalakulása óta minden rendelkezésünkre álló teret és időt arra fordítunk, hogy a szórakozás és az emberek közösséggé kovácsolása mellett jótékonykodjunk, és így szerezzünk örömet az óvodáknak, iskoláknak és a környékbeli rászoruló gyerekeknek — emelte ki Horvát.

Brezovszki Roland, a VMSZ radanováci helyi szervezetének elnöke, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület vezetője kiemelte, hogy a Szüreti Sokadalom csapatmunka eredménye.

— A Szüreti Sokadalom elnevezésű rendezvényt kürtőskaláccsal, kézműves-foglalkozásokkal és táncházzal indítottuk, estére pedig jótékonysági bált szerveztünk, melyre szép számú érdeklődő látogatott el. A bál folyamán összegyűlt pénzt az óvodának ajándékoztuk. Gondolni kell mindenkire, de elsősorban a gyerekekre, és úgy hiszem, a játékok, valamint az óvónők munkáját segítő eszközök jó helyre kerültek. Ezt a szokásunkat a jövőben is igyekszünk megtartani — mondta Brezovszki, majd hozzátette, hogy a különféle fejlesztőjátékok és -kiegészítők mellett egy íróasztalt is vásároltak.

A radanováci óvodába egy magyar és egy szerb anyanyelvű csoport jár, a magyart 23 gyerek alkotja.

— Bármilyen adománynak, ajándéknak, segítségnek nagyon tudunk örülni. A gyerekek számára a játék a legfontosabb, így elsősorban őket teszi boldoggá ez a szép ajándék, melyet kaptunk — nyilatkozta Márkus Noémi óvónő, majd újságírói kérdésre elmondta, hogy a fűtés és nyáron a hűtés meg van oldva az épületben, viszont a szobában és az előszobában egy frissítő meszelésre van szükség, illetve az ágyak is szakadozni kezdtek a hosszú éveken át tartó használat következtében. Emellett bármilyen játékot, audio-vizuális eszközt és bármit, ami a gyerekek kényelmét segíti elő, szívesen fogadnak.

Az átadáson a felsoroltakon kívül jelen volt még Magosi Zsuzsanna, Szabadka polgármesterének tanácsadója, Pozsár Dániel, Radanovác Helyi Közösség tanácselnöke és Nagy Kiserős Melinda, a VMSZ radanováci helyi szervezetének alelnöke is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..