home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ajándékkönyvek az oromiaknak
Fehér Márta
2020.10.26.
LXXV. évf. 43. szám
Ajándékkönyvek az oromiaknak

Több száz könyvből álló adomány érkezett a Magyarkanizsa községhez tartozó Oromra. Az olvasnivalóból a művelődési egyesület és az iskola könyvtárába is jut. Kádár Judit, az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület elnöke, a helyi Arany János Általános Iskola tanítónője elmondta, regényeket, szakkönyveket, idegen nyelvű kiadványokat egyaránt kaptak a Nemzetközi Soroptimist Klub — Szabadka és a Szegedi Partiscum Klub gyűjtésének köszönhetően.

— Oromon még nagyon jó az olvasási kedv a gyerekek körében, főleg nyáron kiváló olvasónaplók készülnek a magyarkanizsai könyvtár által meghirdetett versenyre. Egy jó pedagógus valami izgalmas feladattal be tudja csábítani a diákokat a könyvtárba. Az új könyveknek nagyon örülnek a gyerekek és a felnőttek is. A kijárási tilalom alatt sokan újból beiratkoztak a könyvtárba, meg lehetünk elégedve az aktív olvasók számával. A könyvtárnak nincs állandó alkalmazottja, a művelődési egyesület önkéntesei végzik a munkát. Szerdán és szombaton mindig nyitva vagyunk, esetenként délután is.

Az adományt pénteken adta át ünnepélyes keretek között Kiss Zenóbia, a Nemzetközi Soroptimist Klub — Szabadka elnöke, valamint Bálint Erika, a Szegedi Partiscum Klub vezetője. Orom Helyi Közössége épületében zenés-irodalmi műsort mutattak be a tanulók. A rendezvény támogatója a helyi közösség volt.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..