home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ajándékkönyv a leendő elsősöknek
Tóth Lívia
2019.02.14.
LXXIV. évf. 7. szám
Ajándékkönyv a leendő elsősöknek

A budapesti Rákóczi Szövetség már huzamosabb ideje elkötelezett a határon túli magyar közösségek anyanyelvű iskolaválasztásában, és e cél érdekében 2013 óta sikeresen együttműködik a Magyar Nemzeti Tanáccsal. Ebben az évben ajándékkönyvet juttat el azoknak az óvodásoknak, akik Vajdaságban magyar vagy kétnyelvű iskolai előkészítő csoportba járnak.

Az ajándékot Zenta községben elsőként a Hófehérke Óvoda Margaréta épületének kicsinyei kapták el. Az eseményen jelen volt Verebes Krnács Erika és Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagjai és Kopasz Ildikó igazgatónő.

Mielőtt a gyermekek átvették volna a csomagot, a Mátyás, az igazságos című mesekönyvet és egy tábla csokoládét, tánccal és verssel kedveskedtek a vendégeknek. A csoportos fényképezkedés után végre közelebbről is megnézhették, mit kaptak, és belelapozhattak a könyvbe. A csokoládét sajnos csak otthon kóstolhatták meg, hiszen az óvodában várt rájuk az ebéd.

Kopasz Ildió és Perpauer Attila elmondta, a Margaréta óvodában, Nagy György Hatala Tímea és Kelemen Gabriella óvónők csoportjai, összesen 31 ovis várja a szeptemberi iskolakezdést. A község 10 óvodájában pedig 153 leendő elsőst tartanak számon.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..