Ajándék-táborozások a testvérvárosoktól

Ajándék-táborozások a testvérvárosoktól

Zenta két testvérvárosa, Gödöllő és Budavár az idén nyáron is táborozásra invitálta a Tisza-parti város diákjait. Az általános és középiskolás tanulók Balatonlellén, Horányban és Zamárdiban jártak.

Perpauer Attila, a zentai községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja elmondta, a Gödöllő város által szervezett balatonlellei táborban nyolc zentai általános iskolás és két kísérőjük vett részt. Utazásukat Zenta Község Önkormányzata finanszírozta, az ott tartózkodásukat pedig a vendéglátók fizették. A budavári önkormányzat Horányban és Zamárdiban zajló programjába, amelynek a költségeit is teljes egészében felvállalták, tíz közéiskolás és két tanár kapcsolódhatott be.

— Novák Klaudia kolléganőmmel kísértük el a diákokat Balatonlellére, a nemzetközi ifjúsági táborba, ahol Izrael, Lengyelország, Magyarország, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Finnország és Csehország fiataljai voltak jelen. Megtekintettük Gödöllő látványosságait, többek között a Világbéke gongot, a királyi kastélyt, a főtéren elhelyezett testvérvárosi táblákat, majd ellátogattunk Budapestre, a parlamentbe. Balatonlellén esténként bemutatkoztak az országok képviselői, napközben kalandpark, strandolás, sportversenyek várták a gyerekeket és kijelenthetem, hogy életre szóló barátságok kötődtek az ott töltött egy hét alatt – mesélte Graca Harmat Judit tanítónő.


Surányi Anna, Igor Marković, Nyilas Éva, Perpauer Attila, Graca Harmat Judit és Sóti Nikolett

Nyilas Éva, a Közgazdasági és Kereskedelnmi Iskola szaktanára és Igor Marković, a Zentai Gimnázium fizikatanára kiemelte, szép és tartalmas programban volt részük. A táborba a házigazdákon és rajtuk kívül székelyudvarhelyi és mohácsi diákok érkeztek.

Négy napot Horányban a Duna partján, háron napot pedig Zamárdiban, a Balatonon töltöttek.

Surányi Anna, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, valamint Sóti Nikolett, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola diákja a budapesti parlamenti látogatásból a Szent Korona melletti őrségváltást emelte ki, valamint azt a kellemes meglepetést, hogy a fővárosból hajóval mentek vissza Horányba és a három órás dunai utat mindenki nagyon élvezte.

Herédi Krisztián felvétele a zentai önkormányzatban megtartott sajtótájékoztatón készült.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink