home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Ajándék könyvek minden vajdasági magyar negyedikesnek
Fehér Márta
2023.06.27.
LXXVIII. évf. 25. szám
Ajándék könyvek minden vajdasági magyar negyedikesnek

A Magyar Nemzeti Tanács legújabb akciója házi olvasmányokat tartalmaz. A központi átadóünnepségnek az oromhegyesi iskola adott otthont.

Versekkel, dalokkal köszöntötték a vakációt az Arany János Általános Iskola tanulói Oromhegyesen. Az ünnepségen elhangzott, a diákok aktívak voltak a különféle versenyeken, a győztes produkcióból egy csokorra valót a közönség is meghallgathatott.

A tanévzáró ünnepi műsor keretében adták át a Magyar Nemzeti Tanács ajándékát: az MNT küldöttsége könyveket hozott az elmúlt tanévben magyar nyelven tanuló negyedikeseknek. A leendő felsősök a többi közt az Egri csillagok, A Pál utcai fiúk című remekműveket vihették haza. Fremond Árpád köszöntötte a diáksereget, és gratulált minden gyereknek, pedagógusnak, szülőnek és nagyszülőnek a sikeres tanévzáróhoz.

— Higgyétek el, nem ciki tanulni, hiszen a tudás az egyetlen, amit senki nem vehet el tőletek. A Magyar Nemzeti Tanács mindent megtesz annak érdekében, hogy az általános és a középiskolai években magyar nyelven tanulhassatok, és az itthoni egyetemi tanulmányaitok során is élvezhetitek az MNT támogatását.

1297 gyerek kap házi olvasmányokból, CD-ből álló könyvcsomagot Vajdaságban az MNT-től. Ettől az évtől kezdve minden vajdasági magyar végzős negyedikes részesül az MNT 5000 dináros ajándékában. Az MNT elnöke arra kérte a gyerekeket, a szünidő alatt mindennap legalább 20 percet olvassanak.


Fotó: Gergely Árpád

Az intézmény elismerését, ajándék könyvét is átvették a legsikeresebb gyerekek. Az iskolaigazgató ünnepi beszédében elmondta, sikeres tanévet zárnak, hiszen az intézmény 206 tanulójának több mint fele kitűnő bizonyítványt visz haza. Az osztályelsőket is díjazták a tanítók, osztályfőnökök.

Az eseményen jelen volt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere, Fremond Árpád, az MNT elnöke, Rigó Pál Zsófia alelnök, Sárközi István, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, valamint a vb tagjai: Kabók Erika, Hugyik Richárd, Varjú Potrebity Tatjana és Tóth Ramóna, illetve Vajda Attila, az iskola igazgatója, a pedagógusok, szülők, nagyszülők és testvérek.

Fényképezte: Fehér Márta

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..