Ajándék könyvek a Zentai Gimnáziumnak

Ajándék könyvek a Zentai Gimnáziumnak

A magyar identitást erősítő és fejlesztő közoktatási programok keretében, a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével, a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával könyvcsomagokban részesülnek azok a vajdasági gimnáziumok és művészeti középiskolák, amelyekben magyar nyelven is folyik tanítás.


A szerző felvételei
 

Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium igazgatója és a jelen levő diákok nagy örömmel fogadták a 200 000 dinárt érő ajándékot, és azonnal bele is lapoztak a kötetekbe. A könyveket Verebes Krnács Erika és Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács tagjai adták át az oktatási intézménynek.

Az iskola minden évben igyekszik magyar és szerb nyelvű könyveket vásárolni a könyvtár számára, melynek állománya már meghaladja a 16 000-et. Egyébként az épületben levő három középiskolának a könyvtára összesen 24 000 kötetet számlál.

A Magyar Nemzeti Tanács felkérésére az iskolák maguk állították össze, milyen könyveket szeretnének, így a Zentai Gimnázium tanári kara házi olvasmányokat és olyan szakkönyveket válogatott, amelyekből a diákok készülni tudnak az érettségire, illetve az egyetemre is.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink