home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ajándék a tűzoltóknak
N. E.
2005.06.08.
LX. évf. 23. szám
Ajándék a tűzoltóknak

Sári József, a csernyei ÖTT parancsnoka és a két németországi tűzoltóNagyon szép ajándékot kapott a magyarcsernyei Önkéntes Tűzoltótestület. A helybeli származású, jelenleg Németországban élő dr. Alemany Fessl Erzsébet, a bottropi Peter Noetzel polgármester jóvoltából, egy tűzoltókocsit kül...

Sári József, a csernyei ÖTT parancsnoka és a két németországi tűzoltó

Nagyon szép ajándékot kapott a magyarcsernyei Önkéntes Tűzoltótestület. A helybeli származású, jelenleg Németországban élő dr. Alemany Fessl Erzsébet, a bottropi Peter Noetzel polgármester jóvoltából, egy tűzoltókocsit küldött a szülőfalujának. A tűzoltó-, pontosabban katasztrófavédelmi kocsi kilenc személy szállítására alkalmas, a kapacitása 1600 liter víz percenként. Tartálya nincs, de mindenféle felszereléssel el van látva, ami a mentési akcióhoz szükséges. A járművet Roland és Volker Eiden hajtotta Magyarcsernyére. Mintegy 1500 kilométert tettek meg. Az Önkéntes Tűzoltótestület és a helyi közösség nevében Nagy Ernő titkár mondott köszönetet:
- Külön szeretnék köszönetet mondani a bottropi polgármesternek és az ottani katasztrófa-tűzvédelmi szervezetnek, a Csilla von Boeselager Kelet-európai Segítőszervezetnek és dr. Alemany Fessl Erzsébetnek. Már két hónapja folytak az előkészületek, hogy a kocsit be tudjuk hozni az országba, amiért a Máltai Szeretetszolgálatnak tartozunk hálával. A csernyei ÖTT jövőre ünnepli fennállásnak századik évforulóját, és ennél szebb ajándékot el sem tudtunk volna képzelni.
- Ez a kocsi 1985-ös gyártmányú, Németországban már leírták, amortizálódott. Ennek ellenére még nagyon jó állapotban van, az utóbbi néhány évben ezen tanultak a mi ifjú tűzoltóink - mondta Roland Eiden bottropi tűzoltó, aki a kulcsokat a szép számban megjelentek előtt Sári József tűzoltóparancsnoknak adta át. A ünnepségen jelen volt a Magyarcsernyén élő Ðurðeviæ Vilma, dr. Alemany Fessl Erzsébet nővére is.
A németországi tűzoltók két napig a faluban maradtak és szaktanfolyamot tartottak helybeli kollégáiknak a kocsi használatáról.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..