home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Ajándék a hölgyeknek
2024.02.29.
LXXIX. évf. 9. szám
Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül. Március 7-én 20.00 órától a közelgő nőnap alkalmából az Ajándék a hölgyeknek elnevezésű koncertnek lehetnek szem- és fültanúi a Jadran Színpadon.

„Megígértük, hogy a koncertek szerves részét képezik majd a Népszínház játékrendjének, és ez egy újabb különleges alkalom ennek megvalósítására. Ezúttal olyan komolyzenei kompozíciókat hallhatunk majd, amelyek a nők erejét és szépségét ünneplik. Számos opera ismert a kivételes női szereplőiről, akiknek történeteit erőteljes mozzanatok hatják át, legyen szó akár a szerelemről, az igazságosságért folytatott harcról, vagy azokról a kihívásokról, amelyekkel a nők elszántsággal és bátorsággal felvértezve néznek szembe. Nekünk, művészeknek a zene az öröm és az inspiráció forrása, ezért ez a koncert az egyik legszebb ajándék, amit adhatunk” – hangsúlyozta Miloš Nikolić, a Szabadkai Népszínház ügyvezető igazgatója és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar igazgatója.

Mikica Jevtić vezényletével a Szabadkai Szimfonikus Zenekar, Ana Aleksić Šajrer (szoprán), valamint Stevan Karanac (tenor) szólisták egy romantikus komolyzenei utazásra invitálnak bennünket.

Ana Aleksić Šajrer a belgrádi Zeneművészeti Karon diplomált szólóének szakon Irina Arsikin osztályában. Ugyanezen a karon végezte kamarazenei szakművészeti tanulmányait Ljudmila Gros Popović osztályában, ahol kamarazenei művészeti tanulmányokból doktorál. Tanulmányai során számos versenyen nyert díjat. 2001. óta tanít a nagybecskereki Josif Marinković Zeneiskolában, ahol kivételes oktatási eredményeket mutat fel, emellett szólista tevékenységet is folytat.

Stevan Karanac az alap- és mesterképzést a belgrádi Zeneművészeti Karon végezte Nikola Mijailović osztályában, kinek mentorálásával 2020-ban a tudományos doktori képzést is megkezdte. Tanult a Borislav Popović Operastúdióban, a Belgrádi Nemzeti Színházban és számos világhírű művész (énekes, rendező és karmester) mesterkurzusán. Tanulmányai során szerbiai és európai nemzetközi versenyeken a legkiemelkedőbb díjakkal jutalmazták. Számos koncertet tudhat maga mögött itthon és külföldön egyaránt, s a kamararepertoár mellett kantátákat, miséket és oratóriumokat is előad. Az újvidéki Szerb Nemzeti Színház operatagozatának állandó tagja.

Ezen a hölgyeknek szentelt koncerten a kivételes szólisták és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar ismét megerősítik, hogy a komolyzene képes eleganciát, kecsességet, erőt, olyan tulajdonságokat közvetíteni, amelyeket általában a nőknek tulajdonítunk. Szeretettel várjuk hát Önöket március 7-én a Jadran Színpadon, hogy a gondosan válogatott repertoárral, többek között Csajkovszkij, Grieg, Williams és más szerzők műveivel kellemes estét szerezhessünk a műfaj kedvelőinek.

Az eseményre a belépés ingyenes, de helyfoglaláshoz között. A belépőjegyek a Népszínház jegypénztárában vehetők át.

Szabadkai Népszínház

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..