home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
„Ahol szeretet, ott boldogság”
Kónya-Kovács Otília
2015.07.13.
LXX. évf. 27. szám
„Ahol szeretet, ott boldogság”

A nyári oratórium mottójául az idén Don Bosco gondolatát választották, a szalézi rend alapítója ugyanis kétszáz éve született. A muzslyai szalézi atyák ezen a módon is hozzájárultak a jubileum megünnepléséhez.

A rendezvényre a muzslyai plébánián került sor, ahol mindennap kétszázötven gyerek vett részt a különféle foglalkozásokon, műhelymunkákon, és mintegy ötven animátor volt a segítségükre. Kalapis Sztoján atya, a fő szervező elmondta: az oratórium idején minden napra jutott egy kis katekézis, mely keretében a jelenlévők Don Boscóról szereztek ismereteket — főleg a gyerekkorából merítettek történeteket, és azokat tolmácsolták a fiataloknak.

Az eseményen mindenki megtalálhatta a magának legmegfelelőbb foglalatosságot. Az ügyesebbek különféle kézműves-tevékenységgel próbálkozhattak, a legfiatalabbak rajzoltak, festettek, a kis zenészpalánták a saját hangszerükön gyakorolhattak, leginkább közkedvelt egyházi gyermekdalokat. Ebben vállalt segítséget a helybeli Kolorádó együttes és néhány zeneileg tapasztaltabb animátor. A jó ritmusérzékűek közös táncban vettek részt, a cirkuszi mutatványok iránt érdeklődők kedvükre végezhettek akrobatikus gyakorlatokat, és persze volt focizás, csocsózás, sok-sok nevetés és barátkozás is.

A kilenc napon át tartó munka gyümölcsét a szülőkön, nagyszülőkön kívül a közönség is láthatta, mert a fiatalok bemutatták a jeleneteket, rövid színdarabokat, melyeket a gálaestre készítettek. Természetesen a zenés produkciókat, dalokat, táncokat is előadták a zárórendezvényen, melyet az épülő tornateremben tartottak meg. 

Mindazok, akik mindennap részt vettek a foglalkozásokon, jutalomkiránduláson vettek részt az adai üdülőközpontban. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..