home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ahol sorba kell állni a szépségért
Bíró Tímea
2018.07.10.
LXXIII. évf. 27. szám
Ahol sorba kell állni a szépségért

A szépség és az ápoltság a lélek esztétikai kérdése, hiszen jól ismerjük a mondást, hogy ép testben ép lélek. Sokat javíthatunk a közérzetünkön, ha törődünk magunkkal, ha teszünk azért, hogy szebbek és üdébbek legyünk.


Körmöci Ildikó

Élénklila szalon várja a kényeztetésre vagy szépülésre vágyókat Szabadka központjában. Amióta felfedeztem a Visage szépségszalont, több barátnőm is „odaszokott”, mivel az alapos és minőségi szolgáltatásokon kívül az ember mindig kap néhány kedves mosolyt és egy kis energiatöbbletet Körmöci Ildikótól.

— Rendkívül pörgős típus vagyok. Egy ideig dolgoztam egy cégnél, viszont a délutánjaim nem voltak kitöltve. A nővérem fodrásznő, és támadt egy ötletem, hogy én is kipróbálhatnám magam mint kozmetikus. Így beiratkoztam Belgrádban a kozmetikai szakra, ahol 1991-ben diplomáztam. Ez egy olyan hivatás, amelyben sok gyakorlatra, tapasztalatra és információra van szükség, ezért rengeteg konferencián és szakmai előadáson vettem részt, illetve otthon dolgoztam, hogy bővítsem a tudásomat. 1999-ben nyitottam meg egy kisebb kozmetikai szalont, mert akkor úgy éreztem, hogy elegendő a szaktudásom.

Akkoriban még nem sok szépségszalon működött a városban, és mivel Ildikónak már volt egy kialakult vendégköre, nagy népszerűségre tett szert a szalonnal.

— Már akkor is léteztek a mostani szolgáltatások, tehát itt arckezelés, pedikűr, manikűr, masszázs, cellulitkezelés, gyantázás, szolárium és sminkelés várja a vendégeket. Saját költségből és a szüleim némi támogatásával sikerült német felszerelést vásárolnom, és fokozatosan kibővítenem a szalont. Szerencsére semmit sem kellett még kicserélnem, minden gép tökéletesen működik. Francia és német termékekkel dolgozom, és figyelek arra, hogy minőségi anyagokat használjak.

A hölgyek az arckezelés, a szolárium és a masszázs iránt érdeklődnek a leginkább, olyannyira, hogy minden túlzás nélkül állíthatom: Ildikó sosincs egyedül, mindig van nála hölgyvendég, ezért idejében kell időpontot kérni, nehogy lemaradjon az illető.


A szalon egy része

— Főleg kora tavasszal és nyáron fontos, hogy idejében bejelentkezzen a vendég, mert olyankor nagyobb a forgalom, többen jönnek gyantáztatni is. Hagyományos meleg gyantával és cukorgyantával dolgozom. A brazil, vagyis az intim gyantázást hagyományos meleg gyantával végzem, viszont igény szerint cukorgyantával is, mert szépen kiszedi a szálakat, és ritkítja a szőrzetet. Azt szoktam javasolni a vendégeimnek, hogy közvetlenül a menstruáció előtt ne gyantáztassanak, mert olyankor fájdalmasabb. A masszázs egész évben keresett, és ennek a végzéséhez befejeztem egy tanfolyamot. Van, aki teljes testmasszázst igényel, más csak a hát- vagy a lábizmok ellazítását kéri.

A nyár közeledtével egyre többen jelentkeznek be Ildikóhoz cellulitkezelésre — ez a gond mostanában már a fiatal lányokat is érinti. Köztudomású, hogy a táplálkozás nagymértékben hozzájárul a narancsbőr kialakulásához.

— Legfőképpen friss és nyers gyümölcsöt, zöldséget kellene fogyasztani. És az sem mindegy, hogy mennyit mozgunk. Télen általában kevesebbet, és a folyadékbevitelünk is szerényebb, ezért ez az elváltozás ekkor alakul ki leginkább. Masszázzsal némileg enyhíthetjük a bajt, hiszen ezáltal a bennrekedt víztartalmat szabadítjuk ki a bőrből. A kézi masszázst ajánlom, mely abból áll, hogy erősebb nyomást fejtek ki a problémás területen. Még jobb lesz az eredmény, ha narancsbőr elleni krémet vagy olajat használok. Meglazítjuk a zsírszöveteket, ezáltal könnyebb a lebontásuk a szervezetben, így a comb és a popsi felülete egyenletesebbé válik. A leghatékonyabb, ha valaki egy egész kúrát, vagyis tíz-tizenkét alkalmat csinál végig. Termotakaróval kombinálva nemcsak a narancsbőr megszűnését, hanem fokozott vérkeringést, súlycsökkenést, pihentető érzést érünk el, miközben eltávolítjuk a szervezetből a felesleges nedvességet és toxinokat. Ezt többen keresik, mivel hatásosabb. A feketekávé ugyancsak jó fegyver a cellulittal szemben. Olívaolajjal kell kikeverni a nyers feketekávét, majd kesztyű segítségével leradírozni a bőrt. Szép sima és puha lesz tőle, hiszen az olívaolaj E-vitamint is tartalmaz. Ezzel serkentjük a vérkeringést.

Minden alkalommal, amikor a szalonban járok, rácsodálkozom arra, hogy Ildikó a fáradtsága ellenére is vidám, fitt, és sugárzik belőle az életerő. Mindig szakít időt egy gyors ölelésre, és a néhány perces szüneteiben sosem érezteti a vendéggel, hogy neki most már a következő ügyféllel kell foglalkoznia.

— Szeretek emberekkel dolgozni, nyugalmas és szép környezetben végzem a munkám. Az a hátránya ennek a hivatásnak, hogy szinte egész nap tart. Bizony, fárasztó tíz-tizenkét órákat dolgozni úgy, hogy a vasárnap az egyetlen szabadnap. További nehézség, ha valaki lemondja a kezelést, mert nem tudom megfelelően kihasználni a felszabadult időt. Arra nem elég, hogy hazamenjek, illetve senkit sem tudok spontán „ugrasztani”, hogy jöjjön be, most el tudom vállalni. Megértem, ha a vendég nem jön el, viszont rosszulesik, ha csak az utolsó pillanatban vagy egyáltalán nem értesít erről.

Mielőtt még azt gondolná a kedves olvasó, hogy csak a hölgyek rohamozzák meg a szépségszalont, szeretném elmondani, hogy ez közel sincs így, hiszen férfijaink is szívesen végeztetnek magukon manikűrt, pedikűrt, masszázst vagy gyantázást. Nem riadnak el a fájdalomtól, és fontos nekik, hogy foglalkozzanak magukkal.

A szalonban ajándékutalványt is lehet vásárolni, mellyel születésnap vagy más ünnep alkalmából kedveskedhetünk a szeretteinknek. A barátnőim mindig megörülnek neki, hiszen sokan sajnálják a pénzt maguktól, a testi-lelki jólétüktől, pedig a Visage szépségszalonból kilépve más szemmel nézünk a világra.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..