home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ahol nyáron is menő a tanulás!
(R. Zs.)
2022.06.06.
LXXVII. évf. 22. szám
Ahol nyáron is menő a tanulás!

Kiváló kikapcsolódás, digitális témák, játék és tanulás egyben! A Logiscool az idén nyáron is június 27-e és augusztus 5-e között várja a legmenőbb tartalmakkal a vakációzó gyerekeket Szabadkán, Újvidéken, Zentán, Óbecsén és Magyarkanizsán.

— A mai korszerű oktatásban, amikor a gyerekek a virtuális világban és a videójátékok mellett érzik magukat igazán komfortosan, fontosnak tartom, hogy olyan környezetet teremtsünk számukra, amelyben örömmel és könnyedén sajátíthatják el a jövő tudását. A Minecraft, a Roblox, a YouTube, a kreatív fotó- és videószerkesztés, valamint a kalandjátékok programozása teljes mértékben megadja ezeket a lehetőségeket, hiszen egyszerre szavatolja a kikapcsolódást, az alkotást és a tanulást is. Amióta ilyen jellegű táborokat szervezünk, azt tapasztalom, hogy a tanítványaink a korosztályuk viszonylatában messze meghaladó tudást sajátítanak el — mondta Rózsa Zsombor, a szerbiai Logiscool iskolahálózat igazgatója, aki nyári táborba hívja a játszani és tanulni vágyó hét–tizennégy éves, kreatív elméket.

A szerbiai Logiscool a digitális világ kilenc legnépszerűbb témáját helyezte nyári kínálatába, így a gyerekek a Minecraft keretében akár középkori várakat vagy a jövő városát is megtervezhetik éppen úgy, ahogy azon is dolgozhatnak, hogy létrehozzák az első civilizációt a Marson. Azok, akik a játékalkotáson és a tudományon túl jobban érdekelődnek a videójátékok grafikája iránt, elmerülhetnek a Minecraft vagy a Roblox dizájntervező lehetőségeiben.

— Ezen a nyáron először választhatják a gyerekek a japán anime karakterekkel alkotható Kalandjáték-készítő Táborunkat, melynek minden kísérőprogramja a japán kultúra bemutatását fogja szolgálni. További újdonság a Kreatív Mobilfotó és -videó Táborunk, melynek során a résztvevők megtanulják kihasználni a mobileszköz kamerájában és a saját ötleteikben rejlő lehetőségeket, hogy menő, egyedi tartalmakat tudjanak készíteni.

A Logiscool egyik legnépszerűbb eseménye, a Hacker Programozótábor is megtalálható a kínálatban. Ennek a tábornak egész hetet átívelő történeti szála van, hiszen a történet szerint gonosz hackerek egy csoportja felesküdött, hogy örökre leállítja a YouTube-ot, és kíméletlenül letöröl minden videót! A táborozók titokzatos kódok megfejtésével és titkos üzenetek dekódolásával oldhatják meg a YouTube rejtélyét.

— A Logiscool Tábor a vezetett tematikus foglalkozás mellett gazdag szabadidős programot kínál, melynek keretében a táborozó gyerekek sport-, kulturális és gasztronómiai tevékenységeken, műhelymunkákon, e-sport-bajnokságon, szórakoztató vetélkedőkön és trendi challengeken vehetnek részt. A táborozók napi négy alkalommal táplálkozási szakember által összeállított étrend alapján étkezhetnek, a rendezvény végén pedig ajándéktárgyak, elismerő oklevél és garantált sikerélmény vár a résztvevőkre — emelte ki az igazgató.

Jelentkezni 2022. június 25-éig lehet a www.logiscool.com/hu-rs/ honlapon. További tájékoztatásért a szabadkai Logiscool ügyvezetőjét kereshetik az érdeklődők a 069/625-546-os vagy a 069/625-453-as telefonszámon, illetve a hello.subotica@logiscool.com e-mail-címen, valamint a Logiscool Subotica Facebook-oldalon.


Fotók: Logiscool

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..