home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ahol minden dinár épületanyaggá válik
Martinek Imre
2012.02.08.
LXVII. évf. 6. szám
Ahol minden dinár épületanyaggá válik

Január hó utolsó péntekén ért véget Torontálvásárhelyen a holland használt ruhák kiárusításának a hete. Az akciónak a református egyházközség gyülekezeti otthona adott helyet. A település szegénysorban élő nagycsaládosai ezúttal is ingyen vihették el azt a holmit, amelyet kiválasztottak magu...

Január hó utolsó péntekén ért véget Torontálvásárhelyen a holland használt ruhák kiárusításának a hete. Az akciónak a református egyházközség gyülekezeti otthona adott helyet. A település szegénysorban élő nagycsaládosai ezúttal is ingyen vihették el azt a holmit, amelyet kiválasztottak maguknak.
A holland testvérek árusításra felkínált portékája Bácsfeketehegy érintésével jutott el a debellácsiakhoz. Az egyházközség elöljárói az e megmozdulásból eredő pénzt is templomuk tatarozására kívánják fordítani. Remélve, hogy az évek során különböző forrásokból összegyűlt summához egyszer végre odasimul az a bizonyos pénzeszköz is, amelyet idestova négy esztendeje nyertek meg a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán. Bár számolnak vele, hogy a tervezett munkálatok teljes költsége még annyi pénzből sem fedezhető. Számítások szerint csupán a falak átvágása, illetve a nedvesség elleni szigetelés több millió dinárba kerül. A nagyjavítási tervekben viszont az épület külső falainak a vakolása és festése, valamint a tönkrement esővízcsatorna cseréje is szerepel.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..