Ahol minden dinár épületanyaggá válik

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Ahol minden dinár épületanyaggá válik

Január hó utolsó péntekén ért véget Torontálvásárhelyen a holland használt ruhák kiárusításának a hete. Az akciónak a református egyházközség gyülekezeti otthona adott helyet. A település szegénysorban élő nagycsaládosai ezúttal is ingyen vihették el azt a holmit, amelyet kiválasztottak magu...

Január hó utolsó péntekén ért véget Torontálvásárhelyen a holland használt ruhák kiárusításának a hete. Az akciónak a református egyházközség gyülekezeti otthona adott helyet. A település szegénysorban élő nagycsaládosai ezúttal is ingyen vihették el azt a holmit, amelyet kiválasztottak maguknak.
A holland testvérek árusításra felkínált portékája Bácsfeketehegy érintésével jutott el a debellácsiakhoz. Az egyházközség elöljárói az e megmozdulásból eredő pénzt is templomuk tatarozására kívánják fordítani. Remélve, hogy az évek során különböző forrásokból összegyűlt summához egyszer végre odasimul az a bizonyos pénzeszköz is, amelyet idestova négy esztendeje nyertek meg a Tartományi Nagyberuházási Alap pályázatán. Bár számolnak vele, hogy a tervezett munkálatok teljes költsége még annyi pénzből sem fedezhető. Számítások szerint csupán a falak átvágása, illetve a nedvesség elleni szigetelés több millió dinárba kerül. A nagyjavítási tervekben viszont az épület külső falainak a vakolása és festése, valamint a tönkrement esővízcsatorna cseréje is szerepel.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Ahol minden dinár épületanyaggá válik
Bánáti Újság
  • KÓNYA-KOVÁCS Otília
  • 2017.07.26.
  • LXXII. évfolyam 29. szám
Ahol minden dinár épületanyaggá válik
Sztárportré
  • Agárdi Gábor
  • 2014.01.29.
  • LXIX. évfolyam 5. szám
Facebook

Támogatóink