home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
„Ahogy meghallottam a zenét, elmúlt a lámpalázam”
VARJÚ Sára
2013.01.02.
LXVIII. évf. 1. szám
„Ahogy meghallottam a zenét, elmúlt a lámpalázam”

Raffai Éva, a III. Talentum Fesztivál első helyezettje

Immár harmadszor szervezték meg Adán a tehetségkutató Talentum Fesztivált, melyen összesen tizenhat rendkívül tehetséges vajdasági fiatal előadóművész mutatkozott a nagyérdeműnek. Nem volt könnyű dolguk, hiszen mindegyikük más-más műfajban mutatta be tehetségét.

A zsűri soraiban G. Erdélyi Hermina színművésznő, Hajnal Anna előadóművész, Koncz Éva énekes, énektanár, Pálfi Ervin színművész, Peckó Róbert táncos, tánctanár és Szécsi Zsolt néptáncpedagógus foglalt helyet, s döntésük értelmében a rendezvény fődíját, a 20 000 dináros pénzjutalmat az adai énekesnő, Raffai Éva érdemelte ki. Etta James At last című dalával mind a zsűrit, mind a közönséget rabul ejtette.

Raffai Éva az adai Bartók Béla Alapfokú Zeneiskola zongora szakán végzett, a népzenével és néptánccal négyévesen ismerkedett meg az adai Vadvirág Hagyományápoló Körben.

— Valójában egészen kicsi koromban kezdődött az éneklés iránti szeretetem. Általános iskolás koromban részt vettem több énekversenyen is, köztük a Szólj síp, szólj!-on és az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjén díjazott lettem. Néhány iskolai rendezvényen ma is fellépek. Egy új, fiatal zenekar lemezére is felénekeltem már két dalt, és most nagy örömömre a Talentum fesztiválon kivívtam a zsűri elismerését — mondta Éva. — Sajnos a néptáncot a közelmúltban abba kellett hagynom, hogy további tanulmányaimra több időt fordíthassak, de ha van rá alkalmam, mind a mai napig nagyon szívesen táncolok. Ebben az iskolaévben fejezem be a Zentai Gimnáziumban a tanulmányaimat, és a jövőben is a zenével szeretnék foglalkozni, felsőbb fokon — avatott be terveibe.

A fiatal énekesnő Etta James At last című dalával nyerte el a zsűri tetszését, nem véletlenül esett a választása épp erre a szerzeményre.

— Manapság sok olyan hatás ért, amit ennek a dalnak a mondanivalójával ki tudtam fejezni, ezért nagyon közel áll a szívemhez. Egyébként a zeneszám stílusa, illetve az előadó tehetsége nagyon inspirálóan hatott rám — tudtuk meg.

A népzenén kívül sok más zenei műfajban is otthon érzi magát.

— A jazz, a blues, a gospel, az r’n’b és a soul zenét kedvelem és éneklem a legszívesebben, de meghallgatom a régi rockot, a rockabbilyt, a dallamosabb és a szimfonikus metálzenét, a klasszikus zenét, a világzenét, a reggae-t, az alternatív zenét, néha a popzenét is — magyarázta.

A III. Talentum Fesztivál győztese elmondta, az első helyezés meglepetésként érte.

— Nagyon erősnek tartottam a mezőnyt, véleményem szerint bármelyikünk megérdemelte volna a győzelmet, s emiatt úgy gondolom, hogy ilyen tehetséges emberekkel körülvéve még nagyobb elismerésnek számít az első hely. Mindaddig, amíg fel nem léptem a színpadra, nagyon lámpalázas voltam, de ahogy megszólalt a zene, azonnal megszűnt az izgalmam, és csak a mondanivalóra összpontosítottam, hogy át tudjam adni a közönségnek. Meglepődtem, amikor kimondták a nevem, hiszen mindenki produkciója kiváló volt, de meg kell mondanom, hogy sokat jelent ez a siker számomra — vallotta be Éva, majd hozzátette, hogy rengeteg dicséretet kapott az ismerőseitől, később pedig a családi és baráti körével és a hozzá legközelebb állókkal ünnepelte meg sikerét. A kemény munkával kiérdemelt nyereményt a tanulmányaira fordítja.

— A megnyert pénzen laptopot szeretnék venni magamnak, természetesen ezt az összeget még ki kell pótolni. Nagy segítségnek számít ez a nyeremény, mivel egyetemi tanulmányaimhoz nagy szükségem lesz egy számítógépre — árulta el Raffai Éva.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..