home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Adventi ifjúsági lelkinap Adán
2011.12.21.
LXVI. évf. 51. szám
Adventi ifjúsági lelkinap Adán

Avent - mit is jelent ez az időszak azoknak az embereknek, akik a karácsonyt nem az anyagiakban látják?Számomra ez az idő várakozással telik, a Megváltóra való várakozással. Az ő eljövetelét megelőző négy hét sokak számára nagyon fontos. Így vannak vele azok a fiatalok is, akik részt vettek...

Avent - mit is jelent ez az időszak azoknak az embereknek, akik a karácsonyt nem az anyagiakban látják?
Számomra ez az idő várakozással telik, a Megváltóra való várakozással. Az ő eljövetelét megelőző négy hét sokak számára nagyon fontos. Így vannak vele azok a fiatalok is, akik részt vettek Adán a Fáklya Keresztény Ifjúsági Egyesület szervezte Adventi ifjúsági lelkinapon. Szép számban gyülekeztek az iskola ebédlőjében más városokból és falvakból is a fiatalok. Szabadkáról busz indult, mely Csantavérről, Tornyosról, valamint Zentáról is vitte a lelkes társaságot.
A nap a gyülekezővel, regisztrációval és ismerkedéssel kezdődött. Sokan újra viszontlátták barátaikat, itt találkozhattak ugyanis mindazok, akik rendszeres részvevői az ugyancsak a Fáklya szervezte nyári Gitártábornak, a Doroszlói Ifjúsági Zarándoklatnak, a farsangi jelmezbálnak is. Utcai Róbert csantavéri plébános és Kecskés István, a Fáklya elnöke üdvözölte az egybegyűlteket.
Ezután Balcsák Szilárd atya megtartotta Kövess engem című előadása első részét. Egyébként ez volt a lelkinap mottója is. A csoportmunka után az előadás második része következett. Figyelemfelkeltő volt, és mivel az atya némi humorral is fűszerezte, szinte elröpült az idő. A csoportbeszélgetések olyan népszerűek voltak, hogy az erre szánt idő rövidnek bizonyult, a fiatalok alig tudták abbahagyni!
Ezután ebéd, majd kézműves-foglalkozás következett. Balogh Zsuzsi vezetésével gyufaszálakból keresztet lehetett készíteni, de fémhuzalból is elkészíthette, akinek az aprólékos munkához nem volt türelme. Ez a csoport Sáfrány Dávid felügyeletével szorgoskodott. Mások a Szabó Norbi vezette Beugróhoz csatlakozhattak. Szerintem egyik csoport sem unatkozott: a teremnek hol az egyik, hol a másik sarkából hallatszott jókedvű kacarászás.
Ezután átvonultunk a templomba - ahol gyónási lehetőség is volt. Az Ébredés zenekar koncertjét a fiatalok nagy lelkesedéssel fogadták, és mivel az énekszámok szövege kivetítőn megjelent, akinek kedve, hangja vagy ereje engedte, együtt énekelhetett az együttessel. Az öt órakor kezdődő szentmise a nap záróakkordja volt. A fiatalok és a zenekar ebben is aktívan részt vett felolvasással és énekkel.
Sajnos, mint egyszer minden, ez a találkozó is véget ért, és eljött a búcsúzás meg az indulás ideje. A következő összejövetelre majd csak jövőre kerül sor, ezért a fiatalok nehéz szívvel köszöntek el egymástól.
Hogy egy újabb sikeres, élményekben és lelkiekben gazdag napban volt részünk, köszönet illeti a helyi szervezőket a szívélyes vendéglátásért, a Fáklya és a szervezők lelkes csapatát a részvételért és a budapesti Bethlen Gábor Alapot a program támogatásáért!
Boldog, békés, áldott karácsonyt!

lia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..