home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Advent a falunkban
Tóth Tibor
2019.12.27.
LXXIV. évf. 51. szám
Advent a falunkban

Tizenkettedik alkalommal tartották meg Hajdújáráson az Ádvent a falunkban elnevezésű gyertyás körmenetet, kirakodóvásárt és művelődési műsort.


A szerző felvételei

Az ünnepség a helybeli Keresztelő Szent János-templomban szentmisével kezdődött, majd a gyertyás körmenet átvonult Hajdújárás Helyi Közösségének nagytermébe, és adventet idéző művelődési műsort láthatott a termet színültig megtöltő közönség. A fellépők — a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, a Lifka Sándor Művelődési Egyesület néptáncosai és népdalkórusa, valamint a nemrég alakult citerások — hatalmas sikert arattak, a közönség percekig tartó vastapssal jutalmazta őket. A közös ének után Sövény Rudolf, Hajdújárás Helyi Közössége tanácsának elnöke mondta el köszöntőjét. Kiemelte a hit jelentőségét, hiszen hinni kell abban, hogy lesz még szebb világ, hogy a holnap mindig egyre szebb és jobb lesz.

— Mindannyian próbáljunk meg összefogni, hogy gyerekeinknek, a fiataloknak jobb életük legyen — emelte ki.

Az ünnepség keretében átadták a Rózsa Sándor Hajdújárás Civil Szervezet rajzpályázatának — melyre 92 munka érkezett — díjait is. A betlehemi csillag és a háromkirályok témakörű rajzverseny alkotásait Sagmeister Laura képzőművész bírálta el. Az óvodások korosztályában Tóth Martin érdemelte ki az első helyet, Keceli Mészáros Sztefán és Sövény Zolna előtt, különdíjban pedig Engi Adél és Kozma Zengő részesült. Az 1—2. osztályosok közül Agatity Anasztásia vitte el az első helyet, a második helyen Király Kira, a harmadikon Perlaki Noel végzett, különdíjat Tót Hunor vehetett át. A 3—4. osztályosok kategóriájából Beslity Nikoletta került ki győztesen, megelőzve Gábor Gábort és Celva Ramónát, különdíjat Galambos Lea kapott. Az 5—7. osztályosok mezőnyében Szalai Violetta vitte el a pálmát, megelőzve Boja Boglárkát és Nagy Zitát, Birkás Dorina pedig különdíjban részesült. Egy gyermek sem maradt ajándék nélkül, hiszen a szervezők mindenkit, azokat is, akik nem vettek részt a rajzpályázaton, karácsonyi csomaggal örvendeztettek meg.

A műsor után az ünneplőket mézes pálinka, pogácsa, forralt bor, tea és sült tök várta. Aki pedig néhány emléktárgyat is haza szeretett volna vinni az eseményről, az a sátorban választhatott a szebbnél szebb kézművestermékek közül.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..