home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Adománygyűjtés Topolya község területén is
Gazsó Orsolya
2014.05.28.
LXIX. évf. 22. szám
Adománygyűjtés Topolya község területén is

A szerbiai árvíz sújtotta vidékek megsegítésére a topolyai polgárok is összefogtak. A Vöröskereszt topolyai szervezetének vezetősége május 21-én a šidi intézményekbe kimenekített árvízkárosultaknak szállította el a felajánlásokat. A gyűjtési akcióról Tóth Bálint topolyai önkéntes beszélt.

Bálinttal a Vöröskereszt topolyai szervezetében találkoztunk. Az épület helyiségeit most az adományokkal telerakott zsákok foglalják el. Van ott takaró, szőrmebunda, sok-sok farmernadrág és fölső, öltönytartó, gumicsizma, tornacipő, babajáték és matrac. Mindez gondosan szétválogatva, külön zsákokba rendezve a női, a férfi- és a gyermekruha, a hasznos és a kevésbé hasznos, a szakadt és a szépen megőrzött holmik. Bálint elmondása szerint a Vöröskereszt raktárában is tárolnak még adományokat, ott nagy mennyiségben található palackozott víz, tartós élelmiszer, babatáp, ágynemű, fertőtlenítő-, tisztító- és tisztálkodási szer. A segélycsomagok mennyiségéből jól látszik, hogy a topolyai polgárok, a vállalkozók és a vállalatok aktívan bekapcsolódtak az országszerte megszervezett adománygyűjtési akcióba.

Topolya község helyi közösségeiben május 16-a óta gyűjtik a segélycsomagokat. Šidbe huszonnégy raklapnyi palackozott vizet és egészségügyi csomagot, valamint egy tonna szalámit szállítottak el. Az adomány nagyobb mennyiségben tartalmazott tartósított élelmiszert is. A csaknem húsztonnányi segélyt egy nyerges vontatón és egy hűtőkocsin juttatták el az ottani Vöröskereszt raktárába. Bálint kimerülve érkezett vissza az útról. Azt mondja, nem a fizikai munkától, inkább az izgalomtól fáradt el. Nem tudta, mi fogadja Šidben, izgult, hogy sikerül-e kielégíteni az árvízkárosult, evakuált emberek igényeit. A válságtörzs kérése alapján a következő napokban állati takarmányt gyűjtenek. Arra kéri a segítségnyújtókat, hogy ezt figyelembe véve ajánlják föl adományaikat.

A topolyai aktivisták a Vöröskereszttel együttműködve a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény mind a tizenkét épületében, az Alapfokú Zeneiskolában, a Társult Iskolában, Topolya község összes általános iskolájában és a Roda üzletlánc áruházaiban is gyűjtést szerveznek. Az akció első napján az említett hipermarketben tíz bevásárlókocsi telt meg azokkal a termékekkel, amelyeket az üzletközpontban vásároltak a segítséget nyújtók. Az adományok lerakata továbbra is a Vöröskereszt topolyai szervezetének székháza.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..