home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Adán és Zentán folytatódott az MNT képzéssorozata
Pannon RTV
2021.08.26.
LXXVI. évf. 34. szám
Adán és Zentán folytatódott az MNT képzéssorozata

A Magyar Nemzeti Tanács képzéssorozatot indított a vajdasági magyar óvónők számára, a Szerb Köztársaság Oktatási, Tudományos és Technológiai 

Fejlesztési Minisztérium által bevezetett új oktatási alapprogram kapcsán. Az MNT felkérésére gyakorló óvodapedagógusok, az óbecsei Labud Pejović 

Iskoláskor Előtti Intézmény óvónői mutatják be az általuk megvalósított 

projekteket, melyeket a 2018–2019-es munkaévtől már kipróbáltak és gyakoroltak a csoportjaikkal.A szakmai találkozó 11 helyszínen valósul meg.

Mint arról már beszámoltunk, az első összejövetelt Magyarkanizsán szervezték a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi épületében, ahol mintegy ötven érdeklődő volt jelen.

Adán közel harminc helyi óvodapedagógus ismerkedhetett az új módszerrel. A szakmai gyakorlaton olyan programelemeket mutattak be, mint a szituációs gyakorlat, humoros szemléltetés, közvetlen és gyakorlatias párbeszéd. A találkozón jelen volt De Negri Ibolya, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja.

A harmadik helyszín Zentán volt, a Hófehérke Iskoláskor Előtti Intézmény Szivárvány óvodájában. Az összejövetelen közel hatvan óvodapedagógus vett részt. 

Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának elnöke hangsúlyozta, fontosnak tartják és támogatják a vajdasági tanügyi dolgozók magyarul nyelvű továbbképzését. Hozzátette, a zentai iskoláskor előtti intézményhez tartozó óvodák is szeptember elsejétől kezdik meg a munkát az új program mentén.

Gedošević Valéria, a Hófehérke Óvoda igazgatónője elmondta, tíz épületben foglalkoznak az óvodásokkal, ebből hat a város területén, a többi pedig a községhez tartozó falvakban működik. Az intézmény szeptemberben 35 tagozattal kezdi meg tevékenységét.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..