home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Aaron Cartert a hírnév kergette halálba
Zvekán Péter
2022.11.25.
LXXVII. évf. 46. szám
Aaron Cartert a hírnév kergette halálba

Aaron Charles Carter egy amerikai énekes-színész volt, aki 1987. december 7-én született és 2022. november 5-én hunyt el. Ő volt a Backstreet Boysból ismert Nick Carter öccse. Már sokszor láttunk olyat, hogy azok az emberek, akik túl korán csöppennek bele a csillogásba, egyszerűen nem tudnak vele megbirkózni. Aaron mindössze hétéves volt az első fellépése idején, és kilenc, amikor megjelent az első, a saját nevét viselő albuma. 2022. november 5-én a fürdőkádban talált rá a házvezetőnője, harmincnégy évesen hunyt el.

Aaron nagycsaládban nőtt fel. Egy fiútestvére volt, Nick, akit az egész világ ismer, valamint három nővére, név szerint Angel (az ikertestvére), Bobbie Jean és Leslie. Utóbbi szintén a zene világában mozgott, 2001-ben debütált a Like Wow! című dalával, majd 2006 és 2009 között a The Other Half nevű banda tagja volt. 2012-ben egy szerencsétlen pillanatban elesett a kádban, és beverte a fejét. Annak ellenére, hogy nem érezte magát túl jól, nem ment kórházba, hanem egyszerűen lefeküdt aludni, remélve, majd csak jobban lesz. Sajnos soha többé nem kelt fel. Mindössze huszonöt éves volt.

A szülőket is meg kell említeni, hiszen elsősorban ők voltak azok, akik hatalmas nyomást gyakoroltak Aaronra, név szerint Jane Elizabeth és Robert Gene Carter. Az egyik legszürreálisabb eset, melyet most sokan felidéznek, az volt — és ez jól példázza a szülők terrorját —, amikor tudatták fiukkal, hogy elválnak. Ez magában nem lett volna akkora baj, de le volt beszélve, hogy egy óra múlva érkezik az MTV Cribs stábja, hogy Aaron házáról forgasson. A rossz hírt hallva az énekes szerette volna lemondani a forgatást, de a szülei nem engedték. Azt mondták, nincs megállás, csináld végig! Természetesen ez csak egyetlen momentum a zűrös életükből. Az sem mellékes, hogy szülei állítólag nagyon kihasználták a fiatal sztárt. A pénz javát magukra költötték, az akkor még kiskorú Aaron pedig nem sokat tehetett ez ellen. Ez állítólag a későbbiekben odáig fajult, hogy egy pillanatban Aaronnak csődöt kellett jelentenie, mert a szülei 3,5 millióval túlköltekeztek.

Mindeközben tudni kell, hogy Aaron elég jól startolt a karrierjében, hiszen bemutatkozó lemezéből rögtön 1 millió fogyott, azt pedig a még sikeresebb Aaron’s Party (Come Get It), az Oh Aaron, az Another Earthquake!, valamint a Most Requested Hits követte. Folyamatosan mentek a turnék, melyek sokszor egy évig is eltartottak, és rengeteget foglalkozott vele a média. A nyomás eközben egyre fokozódott, aminek következtében sajnos megjelentek életében a különféle pirulák, melyekre csakhamar rá is szokott.

Ennél a pontnál már megérthetjük, hogy Aaron egy belekényszerített helyzetből indulva egyszerűen sodródott az árral, miközben meg kellett birkóznia a szüleivel, a hírnévvel, a médiával, a rajongókkal — nem beszélve a menedzserekről, hiszen a híres Pearlman-csalásban ő maga is áldozat volt, szóval a Backstreet Boyshoz és az ’N Synchez hasonlóan Aaronnak is perelnie kellett, de végül bíróságon kívül megegyeztek. Mindeközben kezdtek megjelenni nála a skizofrénia jelei, valamint nagyon súlyos depresszióban is szenvedett.

Arra, hogy életében mennyi gond volt, és mennyire nem találta a helyét, tökéletes példa az a néhány mondat, amelyet testvére, Nick tett közzé Aaron halála után: „Annak ellenére, hogy a testvéremmel való kapcsolatom bonyolult volt, az iránta érzett szeretetem sosem kopott meg. Mindig is bíztam abban, hogy egyszer valahogyan az egészséges útra akar térni, és megtalálja azt a segítséget, amelyre annyira szüksége van. Egy veszteségért sokszor valakit vagy valamit hibáztatunk, de az az igazság, hogy itt a függőség és a mentális betegség okozta a gondot. Most végre részed lehet abban a békében, amelyet itt a földön sosem leltél meg.

Aaron utolsó lemezének kiadását eredetileg az idei születésnapjára, december 7-ére tervezték, a halála miatt viszont előrébb hozták. A Blacklisted című korong így november 7-én látott napvilágot, két nappal Aaron halála után.

Nyitókép: meredithcorp.io

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..