A zentai cukorgyár újabb támogatása

A zentai cukorgyár újabb támogatása

Zentát a Tisza mente egyik jelentős középiskolai oktatási központjaként tartják számon. Az intézmények vezetői a tanárokkal együtt évről évre azon dolgoznak, hogy minél jobb eredményeket tudjanak felmutatni, és a tanügyben jelentkező nehézségek ellenére is színvonalas képzést nyújtsanak a diákoknak.

A község önkormányzata a lehetőségeihez mérten igyekszik fejleszteni, javítani az oktatási intézmények felszereltségét, korszerűsíteni az épületeket, de ehhez a törekvéshez időnként kevésnek bizonyul a saját ereje. Ilyenkor jól jön a támogatás és a segítség.

A zentai cukorgyár már többször bizonyította felelősségteljes magatartását és azt a szándékát, hogy kivegye a részét a közösség jövőjének az alakításából. Mivel a vállalat vezetői úgy gondolják, az oktatás minősége, a felnövekvő generációk képzettsége a jövő záloga, az elmúlt hónapokban jelentős összeggel, mintegy 40 000 euróval támogatták a község iskoláit.

A TE-TO Cukorgyár Rt.-nek köszönhetően felújították a zentai November 11. Általános Iskola hat tantermét, és hangosító berendezést vásároltak neki, a felsőhegyi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola pedig új, nagy kapacitású kazánt kapott, mellyel hosszú távra meg lett oldva az intézmény fűtési gondja. A projektum második, jelentősebb része májusban valósult meg, amikor átadták rendeltetésének a Zentai Gimnázium felújított tornatermét. A munkálatok során kicserélték az ajtókat és az ablakokat, átmeszelték a teljes belső falfelületet, felfrissült az öltözők berendezése, és új tornaszereket is kaptak a diákok.

Mint ismeretes, a mintegy 140 éves épületet, így a tornatermét is, három középiskola csaknem ezer tanulója használja. A fiatalok a jövőben sokkal egészségesebb körülmények között edzhetnek, amire az órákon való üldögélés, valamint az otthoni számítógépezés és a tévézés mellett nagy szükségük van. Már Szent-Györgyi Albert is vallotta: „A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”

Az ünnepi esemény alkalmából Deák Teodóra, a zentai cukorgyár vezérigazgatója és Ceglédi Rudolf polgármester mondott beszédet. A támogatást Nagy Abonyi Zoltánnak, az Egészségügyi Középiskola igazgatójának a nevében is Ujházi Éva, a Zentai Gimnázium és Tóth Kornél, a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola igazgatója köszönte meg. A műsorban közreműködtek a három középiskola diákjai és tanárai.

Ugyanezen a napon, szintén a cukorgyár patronálásával, elektronikai-hulladék-gyűjtő akciót is szerveztek, amelynek a bevételét a három középiskola szükségleteire fordítják.    

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Riport rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A zentai cukorgyár újabb támogatása
Riport
A zentai cukorgyár újabb támogatása
Riport
Facebook

Támogatóink