home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A zene felidézi a gyermekkort
Zséli Ágnes
2015.07.20.
LXX. évf. 28. szám
A zene felidézi a gyermekkort

Július első hétvégéjén a zenekedvelőket Törökbecsén, a gyönyörű Tisza-parti sétányon az örökzöld slágerek világába kalauzolták az Idegenforgalmi Szervezetnek és Dujin Aleksandarnak köszönhetően. Dujin Aleksandar a tanulmányait a világ egyik legelismertebb intézményében, a Bécsi Konzervatóriumban végezte el. Álmait valóra váltva híres zongorista lett.

A család és a zene az, ami minden évben Törökbecsére vonzza, hiszen a régi játszótársak, a barátok, az idős szülei is itt élnek, és hazavárják őt.

A nyáresti koncertsorozaton rónaságunk gyönyörű népi muzsikája szólalt meg. Milan Prunić, Nenad Nikolić és Vitkai Kucsera Ágota az énekével, Kovács Gyuszi a gitárjátékával kápráztatta el a közönséget, mely a Schön Ignác vezette Vajdasági Rádió és Televízió népi zenekarának és Toll Gyula prímásnak a játékát is élvezhette.

— Itt otthon érzem magam, hiszen szívesen fogadnak. Örömmel jöttem — és vissza is térek majd —, hiszen az emberek szeretik a zenémet. Amikor négyéves koromban a szüleim megkérdezték, mit szeretnék kapni a születésnapomra, nem kerékpárt vagy labdát kértem, hanem egy „hebegű” volt a kívánságom. Olyan kicsi voltam, hogy ki sem tudtam mondani a hangszer nevét, de tudtam, az életem része lesz — idézte fel az emléket Schön Ignác. 

Vitkai Kucsera Ágota elmondta, mivel a nagyszülei Óbecsén éltek, már gyermekkorában sokszor járt Törökbecsén, és most is boldogan vállalta a fellépést. 

Dujin Aleksandar zongorista, zeneszerző, dzsesszmuzsikus viszont már öt éve kápráztatja el szülőhelyét, s ezt a hagyományt tovább kívánja folytatni. Mint mondta: zenéjével mindig visszatér oda, ahol gyermekéveit töltötte.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..